Was passieren in Schweden?

Nu kanske man kan tro att rubriken syftar på att Sverigedemokraterna av allt att döma kommit in i Riksdagen. Men, så är inte fallet.

En sak som faktiskt är betydligt mer uppseendeväckande är detta som står att läsa på vänstertidningen Expos hemsida. Försök att bortse från ”böts namnets” och fokusera istället på det faktum att det i Sverige numera sitter en nazist som kommunalpolitiker (om informationen de lämnar stämmer). Hoppsan, någon har visst råkat zurückspulen tiden en aning. Intressant…

Men, jag ska även kommentera SD:s intåg i den ”större” politiken. Via Facebook kan man nu ta del av en massa svenskars skam. Varför vet jag inte. Det är ju inte så att det är de som röstat på SD utan just SD-väljarna. Det de däremot bör skämmas för, vilket de aldrig kommer att inse misstänker jag, är att det är deras ovilja att diskutera saker i tid som leder till sådana här yttringar. Att inte ta tag i problem med en gång gör inte att de försvinner, ofta blir de värre senare och även konsekvenserna av dem. Jag ser på SD som en konsekvens av en dålig integrationspolitik i Sverige.

Personligen tror jag inte att SD i sig utgör den stora faran i sammanhanget utan snarare hur alla andra kommer att reagera på att SD numera är en del i sammanhanget. Det är ju nämligen så att med SD i Riksdagen så kan alla andra riksdagspartier peka finger på dem och säga ”vi är mycket bättre än dem”, ja så där som politiker brukar göra. Att de andra partierna är bättre, det tycker ju alla förutom SD:are per automatik, för annars är man ju rasist, tydligen. Man kan liksom inte tycka att de alla är ungefär lika dåliga.

Det som oroar mig mest med detta fenomen att peka finger, som jag nästan är helt säker på kommer att utspela sig, är att även media och ”folket” kommer att ägna sig åt detta istället för viktiga frågor som kommer att hamna i skymundan för invandrarfrågor. Må vara att de är viktiga på sitt sätt, men vi har betydligt allvarligare saker framför oss i form av energikris och även svåra ekonomiska problem till följd av detta. Med ett aningen hätskt politiskt klimat som vi nu ser grunden till så kan nog både det ena och det andra hända om några år när resurserna blir mer knappa.

Att folk är så upprörda över att just SD kommit in i Riksdagen är dock svårförståeligt ur ett annat perspektiv också – kommunisterna har ju suttit i Sveriges Riksdag länge nu. Det är, enligt min uppfattning, lika illa.

Det hade varit trevligt med ett nytt system som inte är partibaserat, för då hade människor kunnat rösta i varje fråga för sig, vilket hade gjort det lättare att leva med korkade röster då och då.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s