Skatteverket behagar skämta

Bästa Skatteverket,

I dag såg jag en film som jag antar att ni ligger bakom men som ligger upplagd på Verksamt.se.

I filmen blir det tydligt förklarat för oss egenföretagare att av beloppen som vi fakturerar våra kunder, är en stor del faktiskt inte våra egna pengar. De tillhör minsann någon annan! För mig är detta en nyhet. I min sydslaviska enfald trodde jag att pengarna var mina – eftersom det är jag som har fått betalt för ett arbete jag har utfört – men att jag under hot om våld från Polismyndigheten, är tvingad att betala in pengar till Skatteverket. Uppenbarligen trodde jag fel, så dum jag är!

Det förklarar i sin tur varför jag inte har fått hjälp av polisen när jag har varit utsatt för grova brott, eller fått sjuklön utbetalad av Försäkringskassan, trots alla år som jag har betalat skatt i Sverige, eller fått den sjukvård jag är berättigad när jag har varit sjuk, utan varit tvungen att tjata i över ett år innan jag fick hjälp, etc.

Snart är det deklarationsdags. Då ska jag redovisa mina (?) inkomster för att ni ska kunna få er beskärda del av kakan. Men jag undrar, om nu pengarna inte är mina alls utan tillhör Skatteverket och staten, varför skickar ni inte en faktura till dem som tydligen ska betala er pengar? Varför ska jag bekosta en revisor eller lägga tid på att sköta bokföring om pengarna ändå inte är mina och jag ändå inte får något för pengarna?

Det vore exempelvis mycket lättare för mig att sänka mina priser med 40 % och därmed kunna dra in många fler jobb, så kan ni och den stat ni representerar själva försöka ta betalt av mina kunder för något ni inte har utfört. Ja just det ja, ni gör ju det redan…

Det ni på Skatteverket gör är motbjudande på alla sätt och vis, eftersom ni står över lagen och i en del fall har ödelagt människors liv. Vi har en utrikesminister som predikar om rätt och fel och fördömer andra länders rättsväsende, trots att vårt eget är ett skämt, eftersom det i många fall dessutom döms människor till fängelse utan att ett enda tekniskt bevis finns för att brottet ens har ägt rum, som det brukar vara i vissa fall där någon blivit anklagad för våldtäkt. Då räcker det endast med en anklagelse och en ”trovärdig” berättelse. För att inte tala om vad som händer om man mot alla odds faktiskt råkar vinna mot Skatteverket i en tvist. Detta är alltså inte engångsföreteelser det handlar om, utan om upprepade rättsvidriga förfaranden som ni gång på gång utsätter företagare för, människor som via sina inkomster betalar era löner.

Efter att ha sett filmen faller dock bitarna på plats. Nu är det ju tydligt att ni anser att pengarna är era, och inte tillhör människorna som faktiskt tjänat in dem, och därför ska vi skattebetalare inte vara förvånade över vilka dumheter ni väljer att bekosta eller hur dåligt ni och andra myndigheter presterar. Pengarna är ju era, inte våra, varför vi givetvis inte har något att säga till om. Tack för klargörandet!

Jag undrar en sak: Skulle ni kunna tänka er att gå med på en ändring i förfarandet? D.v.s. att för varje gång en statlig myndighet misslyckas med sitt uppdrag så får jag göra ett skatteavdrag? Det är nämligen så här att jag som företagare inte kan fakturera mina kunder om jag inte levererar det som jag har åtagit mig att leverera. (Sjukt va?!)

Borde detsamma inte gälla er som hotar med våld om ni inte får mina pengar? Eller är ni precis som vilken annan maffiaverksamhet som helst; att man betalar för att slippa bli utsatt för repressalier men att man ändå kan råka illa ut om en av era hantlangare har en dålig dag?

5 svar till “Skatteverket behagar skämta

 1. Så här har det varit sedan Gustav Vasa åtminstone. Gustav var en jävel på att dra in till kronan från utsvultna bönder. Som en liten ironi kan jag hänvisa till Skatteverket självt i denna plågsamma historia.
  http://www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbroschyrer/broschyrer/filer/117/1171.4.76a43be412206334b89800035146.html

  • Haha! Vad fint av dem att de vill undervisa om oss hur länge de har sugit ut befolkningen.

   Själv vore jag, som sagt, väldigt intresserad av om de kunde informera mig om var jag kan vända mig för att göra skatteavdrag när myndigheter inte levererar det de påstår sig leverera. Vad får de annars betalt för? Om mitt telefonbolag inte skulle koppla vidare hälften av mina samtal eller att jag inte kan ringa hälften av numren jag har i min telefonbok, skulle jag ju knappast betala dem fullt pris av det de begär om de lovat att koppla vidare alla mina samtal till alla mina kontakter för det priset. För företag skulle det kallas för falsk marknadsföring, men myndigheter och politiker verkar – av någon ytterst märklig anledning – helt befriade från dessa skyldigheter. Det beror nog på att många svenskar är så mätta och nöjda (eller korkade) att de helt enkelt accepterar att böja sig fram, dra ned byxorna och bli knullade av statsapparaten och dess anställda år efter år, utan att ens få ett tack tillbaka. Istället får vi minsann reda på att pengarna inte ens är våra… Det är så arrogant och fräckt att jag har svårt att finna ord att beskriva hur vedervärdig jag tycker att deras inställning är.

  • Anders Senior

   Tankarna går osökt till ett mc-gäng som tar ut ”beskyddarpengar” från en rastaurang när man läser detta….

 2. När jag var liten, på 1980-talet, fungerade landet och jag såg inga problem med hög skatt. Nu vete fan om man inte blir lite John Galt.

  Orkar inte gå igenom alla 208 Lindeman just nu, men en av dem hade en förenklad deklaration:
  A) Hur mycket har du tjänat?
  B) Hur mycket har du kvar?
  C) Skicka in det.
  (Direktör Rutger Lindeman, var det. Tack Eva Arrander på bibblansvarar.se.)

  Edward deBono föreslog en gång att varje politiker i samband med motioner och lagförslag skulle definiera hur man skulle kunna mäta att förslaget _misslyckats_.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s