Nytt rekord i mänsklig dumhet?

Dagen skörd av riktigt märkliga nyheter har bestått av följande i dumhetsordning:

 1.  Maggan Wallström förstår inte hur någon kan koppla hennes kritik av Sharia-lagar till Islam. Är du på riktigt Maggan?! Att kritisera Saudiarabiens lagar är enligt muslimerna inte att kritisera dem, utan Gud. Det enda olyckliga i detta fall är att vi har en utrikesminister i Sverige som är så korkad att hon inte kan dra den slutsatsen.
 2. Här har vi ett praktexempel på en efterbliven människa som tycker att VAH (vård av husdjur) bör vara något som ska införas. D.v.s. alla andra skattebetalare ska stå för kostnaden för att någon idiot får för sig att skaffa en hund, katt, råtta, kanin, hamster, akvariefisk, fågel, etc. och djuret sedan blir sjukt. Någon borde kanske berätta för Anna att det är hennes eget val att skaffa hund. Faktum är att det är folks eget val att skaffa barn också, så betald ledighet för att ta hand om barn bör avskaffas. Andra ska inte behöva bekosta den enskildes önskan och val. Har man inte råd att skaffa något, skaffa det inte! Att det ska vara så svårt…
 3. Det här är också så löjligt och korkat att jag har svårt att greppa att det faktiskt har inträffat. Vem i helvete bryr sig om vilken färg på koppen folk har?! Låt de dricka ur vilka koppar de vill, det är knappast färgen på kopparna som vi har problem med när det gäller asylmottagningen i Sverige.

8 svar till “Nytt rekord i mänsklig dumhet?

 1. Strävan efter att sätta dumhetsrekord är såtillvida spännande att det inte finns någon bortre gräns, i motsats till bl.a. längdhopp eller bergsbestigning. Precis när du trodde att någon kaffekoppspellejöns satt ett oslagbart rekord dyker det upp någon ny talang….

 2. Håller inte med om att VAB ska tas bort. Det är nödvändigt att vi fortsätter skaffa barn, men vi klarar oss utan husdjur. Skulle vi ta bort VAB skulle det innebära att barn lämnas ensamma sjuka och att de tvingas till dagis och smittar ner andra barn. Produktionsförlusten av 10 föräldrar hemma är större än VAB för 1.

  Kaffemuggarna är däremot hysteriskt roligt. Sätter en öl på att killen är en riktig godhetsapostel. Genom att fokusera på just hudfärg, ska vi motverka fördomar om hudfärg. Syntax error. Men det finns säkert ett behov av att arbeta mot rasism i asylboendet. Många från mellanöstern har mycket rasistiska åsikter om t ex somalier. Och i vanlig svensk ordning tror man att det kan lösas med att ”sjunga we shall overcome” och liknande fjantigheter på dagisnivå. Olika kaffemuggar? Moahahaha. Istället för att tala om för vederbörande att de faktiskt befinner sig i en livbåt från ett sjunkande skepp. Om det är så att just DU har problem med andra i livbåten är DU välkommen att hoppa överbord och simma själv. I annat fall håller man käft och gillar läget.

  • Hålla med behöver man givetvis inte göra. Om du har läst mina inlägg kring överbefolkningen kommer du att förstå varför jag anser att det inte är nödvändigt att skaffa barn, i alla fall inte på det sätt de skaffas i dag. Det har dessutom funnits människor innan VAB blev ett fenomen. Jag säger inte att man inte ska få ta ledigt för att ta hand om sitt barn, ser dock inte varför andra ska betala för det. Att dyka upp sjuk på arbetet skulle man också kunna se till att arbetsgivaren ska kunna reglera genom varningar, eftersom det ju även drabbar arbetsgivaren. Detsamma gällande att lämna sjuka barn till dagis: lämnar du ett sjukt barn flera gånger inom en viss period blir du av med din dagisplats. Skaffar man barn får man se till att ha råd att göra det, annars får man låta bli, precis som man får med allt annat man inte har råd med. Det är inte en mänsklig rättighet att andra ska betala för ens egna val. För det finns ju heller ingen gräns. Ett par kan ju skaffa tolv barn, och allt bekostas av staten. Det är rent vansinne.

   Ang. muggarna: Ja, precis så. De här bajsnödiga typerna som det verkar finnas väldigt många av i Sverige bjuder ofta på en hel del underhållning.

 3. Så Wallström kritiserar ett rättsväsende som dömer en bloggare till 1000 piskrapp och 10 års fängelse för att ha ”förolämpat Islam”, men hon kan inte förstå hur hennes kritik kan kopplas ihop med Islam?

  Ja, det var inte lite dumt.

  • Tydligen är intelligens något man inte behöver besitta som utrikesminister. Hennes agerande kan leda till att tusentals människor blir av med sina arbeten. Kommer läget bli bättre i Saudiarabien efter hennes kritik? Knappast. Ökar risken för att Sverige utsätts för terroristattentat? Definitivt.

 4. Ping: Den antiintellektuella postmodernismen | WTF?

 5. Vad jag förstod ville hon för VAH ha en privat försäkring som skulle täcka kostnaden att gå hemma, inte att vi skattebetalare skulle stå för det

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s