Schulman eller Lund – vem är mest galen?

Alex Schulman är onekligen en lustig prick. Han verkar inbilla sig att just hans syn på verkligheten är den enda rätta och de som inte delar den är värda hat (baserat på hans tidigare texter) eller att de ”måste tystas”, som han uttryckte i sin senaste krönika.

Det tråkiga för Schulmans del är väl att han faktiskt inte har fel i sitt resonemang kring Lund, åtminstone det mesta av det, men att hans slutsats sedan mynnar ut i totalt tankehaveri. Jag håller helt med honom om att det Lund ägnar sig åt antagligen är rent dravel och jag har dessutom av mycket säkra källor fått det bekräftat att Lund är väldigt ”speciell” (inte nödvändigtvis i positiv bemärkelse) samt att hon gillar uppmärksamhet, precis som Schulman gör. Detta är dock inte ett brott, precis som det inte är brottsligt att som Schulman vara en hycklare.

Trots att det alltså inte är brottsligt så kräver Schulman att Lunds fantasifulla svar ”[…] måste upphöra att publiceras”. Anledningen till detta är att Schulman knappt kan tänka på vad som skulle hända om Lund eller något annat medium skulle berätta för honom hur hans far har det på ”andra sidan” och att detta antagligen skulle göra honom väldigt illa berörd till en början och sedan fullständigt rasande.

Uppenbarligen tar tankarna om hans far upp väldigt mycket tid för Schulman. Frågan är om det finns någon offentlig person i Sverige som tjatar så mycket om en annan död människa som Schulman tjatar om sin far. Dessa tankar är bevisligen inte sunda eftersom de gör att han fullkomligt missar en väldigt viktig aspekt i det som Regina Lund gör, oavsett vad man tycker om det hon säger – Regina Lund svarar på läsarfrågor.

M.a.o. finns det ingen som helst risk för Schulman att höra något om sin far av Lund, om han inte skickar en fråga till Hänt Extra och ber om råd av ett självutnämnt medium. Det är alltså helt riskfritt för Schulman att fantisera och älta om sin döde far, utan att Lund kommer att blanda sig i och komma med alternativa teorier eller påståenden.

Schulman verkar tycka att människor som är myndiga – lustigt nog är Hänt Extras läsare i de flesta fallen det, gissar jag – inte själva kan ta ansvar för till vem de ställer frågor. Istället är det tydligen ”någon som är klokare än Regina” som måste ta det ansvaret. Vad sägs om frågeställaren själv som är myndig och kan ställa vilka frågor som helst till vem den vill eller låta bli? Enligt Schulmans ytterst tveksamma resonemang ska alltså människor som svarar på frågor som någon annan har ställt tystas, åtminstone i de fallen då svaren inte faller Schulman i smaken.

Själv tror jag att han genom sitt hyckleri skapar betydligt större skada än vad Lund gör med sina sagor, men jag skulle aldrig kräva att han tystas för det. Det vore att gå emot yttrandefriheten, som jag håller mycket högt. Jag nöjer mig med att påpeka bristerna i hans och andra klåpares resonemang, och det räcker mer än väl.

Det vore dock vansinnigt underhållande att se Schulman och Lund i en debatt som handlar om just hans far. Tänk er flummiga Lund som möter kränkte Schulman och att hon kanske t.o.m. försöker ge honom healing. Det vore riktigt underhållande att se dessa två egon mötas. Jag föreslår att han bjuder in henne till sitt Aftonbladet-program, om det fortfarande finns.

2 svar till “Schulman eller Lund – vem är mest galen?

  1. Skrattar högt åt en påstridig Regina som ”försöker” ge en motvillig Alex healing. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s