Kris inom MP efter tvångsförflyttning av nysvenskar till Grytan i Jämtland

Det är säkert få av er som undgått att ta del av rapporteringen kring tvångsförflyttningen av nysvenskar till Grytan i Jämtland. Nysvenskarna har protesterat och vägrat lämna den buss som transporterat dem från Malmö till det ogästvänliga, karga, livsfarliga och helvetiska Jämtland.

syrien vs jamtland

 

Det har kommit in ny information kring varför nysvenskarna är upprörda över placeringen. I detta inslag av P4 Jämtland kan vi höra dem framföra sina synpunkter på engelska (eftersom nysvenskar oftast inte kan svenska, ett språk som för övrigt inte existerar, likt den svenska kulturen). För er som inte kan engelska finns det i artikeln en översättning till det icke-existerande språket svenska.

Det som blir tydligt i denna artikel är att nysvenskarna inte gillar björn och varg, vilket finns i Jämtland. Detta har skapat en kris inom Miljöpartiet eftersom partiet älskar björn, varg och nysvenskar. Därför har det uppstått en form av Moment 22 för Miljöpartiet: Ska de skjuta av björnarna och vargarna eller ska de vara rasister, neka nysvenskarna inträde till Sverige och ta ifrån dem deras svenskhet?

Givetvis finns en lösning på detta, men det återstår att se om den kommer att tillämpas. Som vi alla redan vet finns det ju gott om plats i Sverige och specifikt hemma hos Fredrik Reinfeldt. Det senare vet jag med all säkerhet eftersom jag numera bor hemma hos hen. Dessutom har ju Åsa Romson en båt, utöver sin vanliga bostad, där några av nysvenskarna skulle kunna husera. Dock är den bästa lösningen nog om Romson och Fridolin flyttar till Grytan och bor nära björnarna, vargarna och naturen som de älskar, samtidigt som de låter nysvenskarna flytta till Stockholm för att inte leva i ständig livsfara som en annars gör i Jämtland.

Vissa kanske tycker att skräcken som nysvenskarna känner är obefogad, men låt mig då presentera information som får er att tänka om:

På Rovdjurscentrets hemsida hittar vi information om hur farliga björnar och vargar är. Jämför en det med information från inbördeskriget i Syrien och IS härjningar är det lätt att förstå att nysvenskarna är oroliga, minst sagt. De har färdats från en olägenhet till ett rent helvete!

fxle7

Ett annat problem är givetvis att nysvenskarna refererar till sig själva som araber. Detta visar på att någon myndighet har missat att informera dem om att de numera är könlösa svenskar och inget annat.

3 svar till “Kris inom MP efter tvångsförflyttning av nysvenskar till Grytan i Jämtland

 1. Spot on juggen! Vad ska man säga… det känns som om skrattet fastnar i halsen. Dom har tyvärr stor makt över våra liv just nu MP…
  Minns ett studiebesök med övernattning på en folkhögskola under det glada 80-talet. Fullt av MP människor där, polkafrisyrer, raggsockor, skägg, näbbtofflor, kyliga feminister. Intellektuella storstadsmänniskor som aldrig hade hållit i en spade, diskuterade eller grälade, om nåt trädgårdsprojekt dom skulle göra. Hade dom gått ut och gjort det dom diskuterade, hade dom trots bristande erfarenhet fixat saken under samma tid som diskusionen tog.
  Fast nu är MP:s miljöengagemang underordnat internationell solidaritet…
  same, same, but different.

 2. Det var nästan roligt – eller var det det?
  Överlevde i Jämtland hela 8 år men nu är jag ju en kvinna, inte en höna.

 3. @Per:
  ”This calls for immediate discussion!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s