F! anser att våldsoffer får skylla sig själva

Det är ett flertal bloggare som har skrivit om Gudrun Schymans och Veronica Svärds infantila debattartikel i Expressen som handlar om Sveriges försvar. Det finns dock en punkt som jag anser saknas eller som inte har framgått tillräckligt tydligt i kritiken mot de mentalt efterblivna feministerna i F! – nämligen att de indirekt påstår att våldsoffer får skylla sig själva för att ha blivit utsatta för våld.

Om vi fokuserar på det som Schyman och Svärd (borde hon för övrigt inte byta sitt namn så att hon inte heter som ett patriarkalt förtryckarvapen?) faktiskt skriver kan vi ägna lite uppmärksamhet åt denna mening:

”Ett större fokus på konfliktförebyggande, som att Sverige tog initiativ till samtal med Ryssland om deras förmodade nyfikenhet, hade varit säkerhetspolitiskt mer strategiskt. Det är samtal som skapar hållbar säkerhet, inte att tolka andras vaga signaler om närmanden som krigsförberedelser och bidra till ett militärt upptrissat tonläge där muskler mäts mot varandra.”

Uppenbarligen har vare sig Schyman eller Svärd blivit påhoppade av ett gäng fulla skinnhuvuden eller försökt hjälpa en kvinna som blir attackerad av en påverkad man. Det har däremot jag råkat ut för och jag kan meddela att mina korta försök till samtal inte ledde till någon framgång för egen del utan slutade i sjukhusbesök båda gångerna. Det innebär att Schyman och Svärd antagligen anser det det vara mitt fel att det blev så eftersom jag uppenbarligen inte var tillräckligt bra på att samtala och framföra mitt budskap till dem som (med rätta kanske?) angrep mig. Antagligen var dessa personer endast ”nyfikna” på mig, men så agerade jag på ett dumt sätt gissar jag, vilket ledde till våld. Jag sade något så dumt som ”Nej, det är inte fight.” i ett vänligt tonläge till ett skinnhuvud när han skrek ”Är det fight?!” till mig helt utan anledning då jag sittandes på min cykel på inget sätt försökte antyda att jag ville ha en fight med honom och hans 20-30 vänner. Jag önskar att Gudrun hade varit där, för då hade hon kunnat föra min talan och då hade jag aldrig blivit misshandlad utan skinnhuvudena skulle förstå att jag faktiskt bara cyklade och att det i sig på inget sätt utgjorde ett hot mot dem.

Eftersom jag blev misshandlad så måste det ju innebära att jag sade något som ledde till misshandeln eller hotade skinnhuvudena, om vi nu ska ta dessa sinnesslöa feministers ord för sanning.

Vidare fortsätter de två svårt hjärnskadade feministerna med att påstå att ”mäns våld mot kvinnor” är ett enormt säkerhetshot, utan att på något sätt presentera verklig statistik för detta. Faktum är att även män dödas av kvinnor inom relationer, men sedan finns det ju andra saker i livet som drabbar människor betydligt mer, som t.ex. död i trafiken. Jag gissar dock att det inte passar Schymans världsbild eftersom hon ju anser att hon behöver buda sin handväska med taxi från Mora till Östersund och låta skattebetalarna stå för notan.

De två obildade kannstöparna avslutar det hela med ett mycket märkligt påstående:

”En föråldrad patriarkal försvarspolitik som drivs av män är ingen framgångssaga, tvärtom. Därför är det nedslående att konstatera att vi har 13 män och 4 kvinnor i riksdagens försvarsutskott samt en man som försvarsminister.”

Själv skulle jag inte kalla 200 år av fred som en misslyckad patriarkal försvarspolitik. Jag skulle kalla det för vad det är: Ett unikt exempel på en stat som lyckats att inte bli direkt angripen eller direkt angripa ett annat land i 200 år, något som måste höra till ovanligheterna i vår värld.

Tyvärr har Sverige i sin iver att framstå som en humanitär stormakt blandat sig i konflikter som den i Libyen, där man antagligen orsakat mer skada än nytta, men Sverige som stat har inte blivit angripet på över 200 år, antagligen p.g.a. skicklig diplomati (och givetvis även vända kappan efter vinden) men med stor sannolikhet även p.g.a. ett försvar som har varit tillräckligt starkt att det inte lönat sig för andra att angripa Sverige. Dessa dagar är dock förbi.

Om det råkar bli så att någon stat invaderar Sverige och vi inte har något alternativ än kapitulation eftersom vi inte har något fungerande försvar, så ser jag fram emot att Gudrun och Veronica föregår med gott exempel och talar invasionsmakten till rätta. Det vore intressant att se hur det går för dem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s