Lektion i hur man gör för att få fler att rösta på SD

Lektion 1:

Som exempel ska vi ta Henrik Schyffert: en vit, medelålders, heterosexuell man med mycket pengar på banken och som dagarna innan valet uppmanade människor att taktikrösta på F! – ett parti som menar att alla män ska hållas ansvariga för vad några få män gör och därmed inte alls skiljer sig nämnvärt från SD i sin retorik när det kommer till kollektivt skuldbeläggande. Schyffert anser ju sig själv vara gynnad p.g.a. sin hudfärg och sitt kön, alltså innebär det per automatik att alla andra vita män är det också. Så pass stark verklighetsförankring har han.

Börja med att säga att efter att ha skrikit rasister åt SD i fyra år så har det endast lett till att deras antal har fördubblats, för att sedan fortsätta med att man inte ska ge dem utrymme för att tala om det som de anser vara ett riktigt problem och som många boende i Sverige som inte röstar på SD också anser vara ett problem. Istället ska man tysta dessa människor genom att tråka ut dem med andra frågor, för att sedan avsluta med:

”Jag säger inte att vi ska sluta kalla dem för vad de är, rasister och idioter, men som The Clash sa: ”Give ’em enough rope… and they’ll hang themselves”.”

Jag misstänker dock att Schyffert har fel i detta fall. Dessa människor kommer inte att hänga sig, de kommer endast bli fler och fler. Men vad vet jag? Jag är ju bara en enkel sydslav, inte en komiker som inbillar sig ha insikt i andra människors livssituation.

Lektion 2:

När sedan en kvinna säger att Schyffert sitter på höga hästar, bemöts hon med en fråga om hon är en katt, eftersom hon har en katt på sin profilbild. Detta anser en annan person är att ”äga” någon i en diskussion.

Genom sitt svar bevisade Schyffert att det kvinnan anklagade honom för stämmer. Hans syfte var att göra sig rolig på hennes bekostnad och förnedra henne, istället för att faktiskt bemöta hennes påstående.

Detta är ett ypperligt sätt att få fler människor som inte delar Schyfferts bekväma tillvaro att rösta på SD.

Denna bild delas nu på Facebook och ”gillas” av många självutnämnda antirasister som precis som Schyffert av någon outgrundlig anledning inte bor i de mest invandrartäta områdena eller i närheten av en flyktingförläggning i en liten ort i Sverige. Av en slump brukar det snarare visa sig att de bor i områden där det till stor del endast är etniska svenskar som bor. Vem hade kunnat ana detta? Trots att de älskar multikultur och är för fri invandring. Märkligt…

Jag kan dock inte låta bli att undra följande: Om de nu är så antirasistiska som de påstår, varför anstränger de sig så mycket för att få fler att rösta på SD? Är det verkligen så viktigt för dessa narcissister att bli hyllade av en Facebook-pöbel som lever lika avskärmat som de själva, att de även är beredda på att få ännu fler att rösta på SD? Det är onekligen mycket sorgligt och tragiskt.

Viktigt att komma ihåg om man vill få fler att rösta på SD:

Det man inte ska göra är att diskutera integrationsproblemet och hur vi ska kunna hjälpa de flyktingar och invandrare som redan är här att komma in i samhället, till att börja med, innan vi tar in fler. Det skulle faktiskt kunna leda till att färre röstar på SD eftersom de skulle känna att någon tar problemet på allvar.

Alltså, om du vill få fler att rösta på SD ska du göra som Schyffert och pöbeln: Förneka problemen och gör dina meningsmotståndare till åtlöje utan att ens argumentera emot dem. Det har ju redan visat sig vara ett vinnande koncept för att locka fler väljare till SD. Lycka till nu kära ”antirasister”!

10 svar till “Lektion i hur man gör för att få fler att rösta på SD

 1. Bra skrivet! Poletten har verkligen inte trillat ner för Schyffert och det övriga godhetskommentariatet i det här landet. De tror att smutskastning av SD, precis samma recept som bevisligen har lett till att SD har ökat, helt plötsligt ska leda till att SD minskar. Antingen kommer den strategin att ändras, eller så kommer SD att mer än fördubbla sina riksdagsmandat även nästa val.

  • Jag brukar ju anklagas för att vara alltför negativ, men alldeles för många av mina farhågor brukar inträffa. I detta fall misstänker jag att polletten inte kommer att trilla ner, inte i tillräckligt många fall. Detta skulle ju innebära för många att erkänna att de har haft fel, vilket för väldigt många är mycket svårt och för vissa omöjligt.

 2. Ping: Debatt och lite annat | WTF?

 3. Just så. Men är inte det vad Schyffert har gjort I tjugo år ungefär? Senast han var rolig var väl ”I manegen med Glenn Killing.”

  Rayman skrev nyligen om missförståndet att ”granskning” skulle innebära ”att oskadliggöra motståndaren.” Det missförståndet verkar vara utbrett.

  • Jag vet faktiskt inte vad Schyffert brukar ägna sig åt i sitt arbete. Jag undviker svensk underhållning i väldigt stor utsträckning, eftersom mycket är ganska mediokert och bajsnödigt.

   Ja, frågan är dock om det rör sig om ett missförstånd eller om avsaknad av förstånd…

   • Som utlandssvensk har jag inte följt vad som kallas underhållning på 10-15 år. Får lite rapporter från släkten: då och då dyker det upp ett gäng skåningar som är roliga i ett halvår, sedan får de för mycket pengar av SVT och blir lika tramsiga som alla andra. Det är som grotesco’s lilla rad om ”SVT humor – godkänt av staten.”

    Jo, resultatet blir väl detsamma.

 4. Ping: Ett perspektiv på SD:s valframgångar | Susanna's Crowbar

 5. Som sagt var,han fattar inte att Fi spottar på honom som vit,svensk,medelålders man och tycker därför att det är bra att rösta på dom. Han tycker tydligen heller inte att en röst på något av de andra partierna kunde vara en lösning för de som inte vill rösta på SD.

  Att rösta på Fi är ju, precis som du skrev,att rösta på en annan typ av rasism och på köpet får du dessutom sexism och kommunism i en salig röra.

 6. Tur att Schyffert inte säger mer för då skulle det säkerligen bli liknande det här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s