Ut med rasisterna, in med feministerna! Eller?

Jag råkade, min vana trogen, hamna i en liten diskussion på Facebook med några som på ett eller annat sätt sympatiserar med Feministiskt Initiativ. En av dem påstod att F! framför radikala idéer för att skapa ett politiskt genomslag, men att han inte befarade att deras förslag skulle bli verklighet. Han menade att om det inte hade varit för F! så hade Folkpartiet aldrig tryckt ”Feminism utan socialism” på några av sina valaffischer, varpå jag kontrade att exempelvis Birgitta Ohlsson, så långt jag kan minnas varit engagerad i feministiska frågor (dessutom på ett sätt som jag tycker inte alltid skiljer sig från vänsterfeministernas). För att visa att F! knappast låg bakom radikaliseringen av den svenska politiken så sökte jag efter fraserna könsmaktsordning och riksdagen. Jag fann då denna artikel i Kristianstadsbladet.

Artikeln är från 2005, men redan då kände sig de två kristdemokraterna nödgade att skriva ”För att nu inte tillskrivas en massa saker, så vill vi för egen del säga att vi är övertygade om att det finns mönster och traditioner, som diskriminerar i synnerhet kvinnor och ibland även exklusivt kvinnor. Dessa ska identifieras, fördömas och förändras.” för att slippa påhopp, vilket de antagligen ändå inte slapp.

I artikeln kan ni läsa att Moderaterna inte skrivit under på begreppet könsmaktsordning, något som uppenbarligen förändrades kort därpå. Och så här kan det gå om man ifrågasätter könsmaktsordningen, och allt detta redan innan F! blivit så populära…

Man kan säga att påståendet om att feminismen först nu har blivit uppmärksammad är felaktigt.

En annan rolig sak som personen i Facebook-diskussionen gjorde var att likna F!:s retorik med den som African-American Civil Rights movement bedrev för 50-60 år sedan. Jag frågade då om han menade att kvinnor i Sverige har det som icke-vita hade det i USA på den tiden, varpå han återupprepade påståendet om politiskt genomslag. Jag försökte förklara att kvinnor i Sverige inte är diskriminerade enligt lagen, men att män faktiskt är det. Det verkade dock inte vara värt att lägga någon vikt på, utan han menade att F! belyser frågan ur sitt perspektiv. Jag frågade honom då om inte alla partier, inklusive SD, gör det. Jag fick inget svar på det.

Nåväl, låt oss inte ägna mer tid åt denna person. Poängen med mitt inlägg är att F!:s slogan ”Ut med rasisterna, in med feministerna!” är ett slag i luften, eftersom samtliga partier som skrivit under om könsmaktsordningen kan klassas som radikalfeministiska. Alltså är andelen radikalfeminister i Sveriges Riksdag redan i dag mycket hög.

Det har tydligen startats ännu ett plojparti, Bakfullt Initiativ, vars slogan är ”Ut med rasisterna, in med alkoholisterna!” något som ju säkerligen även skulle kunna användas av Schyman själv.

Annonser

One response to “Ut med rasisterna, in med feministerna! Eller?

  1. Hjälp till att fylla riksdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s