Intressant läsning och föreläsning

I dag tog jag del av en intressant artikel, sökte upp lite information om författaren till den – Larry Cahill – och fann då detta intressanta klipp på Youtube som jag kan rekommendera att se utöver att läsa själva artikeln:

Det som är intressant – utöver att ämnet i sig är intressant – är att även feminister bör vara intresserade av att erkänna att det finns skillnader mellan kvinnors och mäns hjärnor. Som det framgår så forskas det nästan uteslutande på försöksdjur av hankön (förtryck! 😉 ) vilket leder till att forskningsresultaten kan bli missvisande för kvinnor. Som det framgår i filmen har ju forskningen lett till att de kunnat lindra effekten av posttraumatiskt stressyndrom hos våldtagna kvinnor, vilket åtminstone jag tycker är positivt, även fast feministerna kanske inte vill att dessa kvinnor ska bli hjälpta. Ibland kan man ju undra…

Som ett litet tillägg, som inte berör ämnet ovan, vill jag länka till en fin bild på Feministiskt Initiativs riksdagskandidat Foujan Rouzbeh som hon själv lade upp i november 2013. Det är klart att en så charmig och festglad kvinna ska få min röst i Riksdagsvalet! Eller inte… Jag undrar när svensk media ska ta upp att det finns våldsdyrkare i detta obehagliga parti, men det lär de ju inte göra eftersom så många på SVT, SR och liknande delar Rouzbehs åsikter.

Foujan AFA

Annonser

3 responses to “Intressant läsning och föreläsning

  1. Hon hade ju dessutom den goda smaken att gå ut med en uppmaning den 6 juni att skända den svenska flaggan. sedan när hon hade fått reaktioner på det så gick hon ut i aftonbladet och försökte förklara bort detta beteende, Jag tycker inte att det är ok att hon blev hotad på grund av detta men jag tycker heller inte att det är ok att spotta på den svenska flaggan eller för den delen på något annat lands flagga genom att uppmana till skändning av den.
    Att hon dessutom är så puckad att hon hyllar Afa visar ju vilken typ av människa hon är..

  2. Men, vet du ingenting eller? Ska jag behöva lära dig, eller! Skillnaden i mäns och kvinnors hjärnor uppstod när Patriarkatet tog över någonstans för några tusen år sedan, och kvinnors biologi förändrades för att Patriarkatet strukturellt betingade kvinnor att tro att det skulle finnas skillnader mellan kvinnor och män. Efter generationer av social betingelse uppstod det till slut skillnader i våra hjärnor, för att den sociala strukturen som Patriarkatet implementerat hade en sådan hjärntvättande effekt på kvinnorna att det ändrade biologin i deras kroppar. För övrigt är vetenskapsvärlden en Patriarkal institution! Larry Cahill är så betingad av Patriarkatet att han inte kan se bortom strukturerna av den begränsande vetenskapen och ställa de mer radikala frågorna om varför vi blev som vi blev, och sedan missar han helt att gå in på moderna genusteorierna. Detta visar ju klart och tydligt hur bristande hans forskning är.    Krossa kapitalismen, lol…

  3. Verkar som att patriarkatet även finns hos andra primater, påfåglar och råttor. How deep does the rabbit hole go?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s