Falsktillvitelsenormen

Det blir mer och mer tydligt att vi har en falsktillvitelsenorm i Sverige. Det hela började med att bloggaren Hej Blekk försökte tysta tidningen Metro om vad kvinnor ägnar sig åt. Hon ville skydda dessa otäcka kvinnor som begår brott mot män. Hon som kvinna ville inte ta ansvar för vad andra kvinnor gör, trots att hon är lika skyldig till det!

Exempel på att kvinnor uppmuntras till att falskanmäla män finns det gott om. T.ex. de absurt låga straffsatserna, jämfört med det som drabbar alla män som blivit dömda för våldtäkt utan att några tekniska bevis existerar.

I det här fallet är det dessutom ännu mer absurt med tanke på att kvinnan har anmält flera män. Om falsktillvitelseförespråkaren My Vingren hade fått råda hade ju givetvis de anmälda männen suttit inlåsta nu, inte kvinnorna. Ingen rök utan eld, som hon och hennes åsiktsfränder brukar säga. I och med att My Vingren och hennes åsiktsfränder så ofta får uttala sig i media utan att bli ifrågasatta för sina påståenden, är det inte fel att hävda att vi har en falsktillvitelsenorm. Dessutom hyllas inte sällan dessa personer i media som ”starka kvinnor” som ”vågar ta plats”. Det är tydligt att de som uppmanar andra till att begå brott mot män hyllas i media, vilket visar att vi lever i ett matriarkat som förtrycker män och att detta beteende uppmuntras av samhället. Att inte fler ser de förtryckande matriarkala strukturerna och att inte alla kvinnor inser sin skuld i detta skrämmer mig!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s