Den demokratiska dansen

Eftersom jag sov lite natten till i dag och har arbetat så känner jag mig något trött, därför ska jag fatta mig kort.

Det har ju varit aningen livat ett tag nu eftersom polisen beviljat pajasarna ur Svenskarnas Parti att demonstrera den 1 maj i  Jönköping. Motståndarna till demonstrationen menar att man därmed tillåter nazisterna att ägna sig åt hets mot folkgrupp, som ju enligt lag är förbjudet.

Personligen anser jag att den lagen är lite märklig. Jag tycker nämligen att det är bra om människor säger vad de tycker, hur korkat och otrevligt det än är, eftersom jag då får reda på vem som tycker vad och kan förhålla mig till dessa personer därefter. Hur ska man annars få reda på vad en människa verkligen tycker om det är förbjudet för människan att uttrycka det? Att sedan feminister tillåts demonstrera trots sitt ofta mycket tydligt uttalade hat mot män är ju också intressant i sig. De får till och med uttrycka sitt hat och förespråka massavrättning av män på Internet, utan att Robert Aschberg letar upp dem och hänger ut dem i Trolljägarna, och utan att få rättsväsendet efter sig.

Om vi låtsas att att vi faktiskt låter även nazister framföra sina budskap i demonstrationer, hur hatiska och otäcka de än är, så kanske någon menar att det ju kommer ”normalisera” hatet och att deras åsikter då anses vara eftersträvansvärda på något sätt. Jag menar att så antagligen inte är fallet, men har även kommit på en lösning för den invändningen (som även bör gälla feministerna och andra vänsterextremister). Om man har en gruppering, parti, etc. som står för destruktiva och fientliga åsikter och gärna vill framföra dem, så ska det göras lagligt för dem, på ett villkor: Under pågående demonstration måste samtliga deltagare genomföra en koreograferad dans i tjugo minuter per timme av demonstrationen eller minst en dans i tjugo minuter om demonstrationen skulle råka vara kortare än en timme. Dansen ska utformas av en statligt anställd koreograf på så sätt att den är aningen svår att genomföra fysiskt samtidigt som den även är väldigt ful, samt att de som framför den måste ha på sig en viss typ av lustiga kläder. Om dansen genomförs slarvigt eller inte genomförs, men budskapet av demonstrationen är fientligt, ska deltagarna straffas med fängelse i tio år. Dansen ska heta Den demokratiska dansen.

Detta kan först te sig som ett icke allvarligt menat förslag, men jag ska förklara varför förslaget är bra. För det första skulle man ju se vilka som verkligen är dedikerade och tror på det de demonstrerar för eller mot, om de går så långt att de är beredda att öva in den komplicerade dansen och framföra den så ofta bara för att få sprida sitt otäcka budskap. Då skulle man dessutom veta vilka som är farliga fanatiker på riktigt. Dansen i sig skulle få dem som framför den att se löjliga ut, vilket skulle få ideologin/åsikten att verka löjlig och fånig, och därmed ointressant. Dessutom skulle det bjuda på rolig underhållning att titta på när idioterna framför dansen.

Helt plötsligt skulle man se fram emot företeelsen, och man skulle nog rentav hålla nere på våldet från motdemonstranterna, eftersom dansnumret ju då kan förstöras utifrån och de demonstrerande kan undslippa fängelsestraff – även om de inte har övat på dansen – om föreställningen blir saboterad. Istället kan motdemonstranterna samlas, titta på föreställningen och få sig ett gott skratt, vilket ju är betydligt mer trevligt än våld.

Denna geniala idé bjuder jag på. Kom inte och säg att jag inte är generös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s