En sydslavs vardag i Stockholm

Ni har alla säkert undrat hur det är att leva som rasifierad sydslav i det kalla, rasistiska Sverige. Det är ju svårt att låta bli att undra hur vi lever, inte sant? Därför tänkte jag att jag ska ge exempel på hur en vardag i kombination med helg kan se ut för en enkel jugge.

Natten mot lördagen sov jag inte länge. Jag lade mig runt kl 6 på morgonen och klev upp någon gång vid 10.30. Jag slängde på mig min ryggsäck med arbetsutrustning och åkte sedan till en plats där jag jobbade i ca fem timmar. Därefter cyklade jag till kontoret och fixade i några timmar, efter det cyklade jag hem. Man skulle kunna tro att jag, trött som jag var, lade mig när jag kom hem. Men icke, min vana trogen stannade jag uppe sent av okänd anledning, så som vi sydslaver brukar göra, och lade mig runt kl 5 på söndagsmorgonen. Runt kl 10 på morgonen vaknade jag till och var uppe en stund. Läste någon artikel och dylikt. Därefter somnade jag om. Strax in kl 18 vaknade jag igen. Då var jag hungrig och passade på att äta lite. Som den jugge jag är så är mat en viktig del av mitt liv, vilket ni snart kommer att se exempel på med tanke på hur noga jag väljer ut delikatesserna jag stoppar i min mun.

Efter maten lade jag mig i sängen, läste några artiklar på datorn, mest om arbetsrelaterade saker. Så småningom beslutade jag mig för att träna, vilket jag numera gör nästan varje dag. Eftersom jag är en jugge så tycker jag att det där med gym är så 2008 (det var då jag senast tränade på gym). Därför har jag numera en stång fastsatt vid en dörr, för att göra chins och pull-ups med, ett rullhjul för att träna magen, samt två par hantlar. De lättare väger runt 9 kg styck, medan de tyngre väger ca 17,5 kg styck. Jag har ett ”program” som jag tränar efter. Det var dags att främst köra rygg, biceps och ben.

Jag började med chins: 12+8+9+9

Därefter bicepscurls med tyngre hantlarna: 13+12+12

Jag gjorde en ryggövning med de tyngre hantlarna som jag inte vet vad den heter: 15+15+15

Gjorde en enkel tricepsövning med en av de tunga hantlarna men använde båda armarna: 18

En form av axellyft med de lätta hantlarna: 12

Bicepscurls med de lätta hantlarna: 20+20

Squats med tyngre hantlarna i varje hand: 25

Utfall med lättare hantlarna i varje hand: 10 på varje ben

Pull-ups: 8

Därefter körde jag plankan en liten stund.

Klockan var ganska mycket när jag var klar, eftersom jag tog pauser mellan seten och tramsade på Internet. När passet var klart åt jag en förpackning kvarg, därefter rakade jag mig och duschade. Strax innan 23.30 begav jag mig iväg från söderförorten mot mitt kontor på övre Östermalm, lyssnandes på The Cult i lurarna, som en typisk jugoslav. Som vanligt den senaste tiden valde jag att promenera, sträckan är ca 7,3 km. Jag passade på att besöka Hemköp vid Skanstull, som numera har öppet fram till midnatt – något som uppskattas av alla sydslaver – för att fylla på kvarglagret på min arbetsplats. Jag kom på att de även har några proteinbars. Jag tog fyra förpackningar kvarg och en proteinbar som tydligen hade 46 gram protein i sig (om jag inte minns fel), vilket ju är ganska mycket. Vid kassan tog jag även en förpackning Läkerol. Jag lade upp allt detta på bandet. Strax var det min tur.

Butiksbiträdet, en man i 30-årsåldern, började prata med mig: – Är det deff på gång?
Jag skrattade till: -Ja, det kan man väl säga.
Butiksbiträdet: -Och lite Läkerol också för att dämpa suget. Är den god den där vaniljkvargen?
Jag: -Att kalla den god är kanske fel ordval. Den går ner.
Butiksbiträdet log: -Vill man vara fin så…
Jag log tillbaka: -Precis.

Jag fortsatte vidare norrut och tuggade i mig proteinbaren innan jag var framme vid Medborgarplatsen. Den var inte god, men den gick ner. Ca halv ett kom jag fram till kontoret. Väl på kontoret skrev jag en faktura till kunden jag arbetade åt i lördags, samt förberedde därefter ett hyresavtal eftersom en kille skulle hyra några saker av mig under måndagen. Planen var att jag skulle göra detta snabbt och sedan gå tillbaka hem, men som vanligt fastnade jag på kontoret. Jag åt lite kvarg igen. Runt kl nio på morgonen kom en av mina kollegor till kontoret. Ca halv elva ringde jag en vän och bestämde att jag skulle komma förbi hans frus café i Vasastaden för att äta lunch med honom. Strax efter kl 11 började jag gå dit, sträckan är ca 2,6 km från mitt kontor. Jag åt en god sallad med grillade grönsaker. Ca kl 12.30 började jag gå tillbaka till kontoret men passade på att gå förbi Gymgrossisten på Sveavägen. Jag köpte ca 2 kg biffprotein i pulverform, med chokladsmak. Förra gången köpte jag fel smak så jag valde smaken noggrant denna gång.

På kontoret blandade jag ihop en proteindrink, men lade som vanligt till en del kakao för att få bort den sötsliskiga smaken, och lade även till lite mjölk. Den smakade helt okej. Inte gott, men den går ned utan problem.

Kl 16 kom killen som skulle hyra utrustning av mig. Jag instruerade honom hur han skulle använda sakerna, samt skrev klart avtalet. Ca kl 17 lämnade han lokalen. Jag åt lite kvarg och promenerade därefter hem. Jag kom fram ca 18.35 och åt därefter mat, en mousakka-aktig rätt med zucchini, tomater, ost och kött, samt olika bönor vid sidan om. Proteinrikt och bra. Därefter har jag skrivit detta inlägg.

Ja, det var det. Det är så här vi sydslaver har det i Sverige.  Visst, det kanske finns någon som lever lite annorlunda än jag, men i det stora hela är det inte mycket som skiljer oss sydslaver åt. Trots att ingen kastade ägg och tomater efter mig i dag så kände jag blickarna som mötte mina rasifierade sammetsbruna ögon, och det gjorde ont i min jugoslaviska själ.

Som ni kan se så gick jag nästan 2 mil, tränade, arbetade och var social. Allt inom loppet av 24 timmar. Frågan nu är: Ska jag sova, eller ska jag vara vaken ett tag till?

Annonser

6 responses to “En sydslavs vardag i Stockholm

 1. Vilket exotiskt och rasifierat liv du lever, så fjärran från min blåögda verklighet! Det verkar som om vi skulle bebo två skilda planeter…
  Jag föredrar nämligen gymmet, om du funderar var den viktigaste skillnaden ligger. 🙂
  Dessutom tycker jag att de där proteinbarena är skräp. Köp finskt rågbröd i stället (utan tillsatt socker).

  Ha en bra exotisk dag idag också!

  • Haha!

   Det finns ett serbiskt gammalt ordspråk som lyder: ”Man tager det man haver.”

   I just det läget, mitt i promenaden, passade det lättast med en proteinbar istället för att tugga på finskt rågbröd utan tillsatt socker.
   Sedan är ju givetvis frågan hur mycket protein detta finska rågbröd innehåller. 🙂

 2. hm väldigt exotiskt
  min vardag som vit blond blåögd e väldigt olik
  född å uppvuxen i halland som varit danskt fram till 1645
  numera härskar den svenska staten (känner mig splittrad)

 3. Varför flyttar du inte hem om Sverige är så dåligt på alla sett !??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s