Рецепт: Јуначка храна

Ако сте праве мушкарчине, као што сам ја, мораћете и јести као јуначине. Као што сигурно већ знате човеку празног желудца храна је Бог. Е сада, ја не волим гладовати, хвала Богу још ми није до тога дошло да морам живети као Африканац, и надам се нарабно да је и вама фрижидер пун хране као што је и нама Србима обичај.

Не волим да се хвалим, али ја сам много талентован човек. То ми Срби имамо у крви, јер је то генетски. Ја, као позната личност у Шведској кулинарксој области, или геније као што ме неки интелектуалци овде у иностранству називају, имам обичај наравно да експериментирам и да креираm новa укусна јела.

Прошле недеље сам се зато одлучио да коначно побољшам онај Француски омлет који је, право да вам кажем, храна за децу. Е сада, како онда то направити да и то могу јести људине? Најбитнија чињеница је била склонити млеко, јер је млеко за децу и телади. А после сам хтео бити мало интернационалан, па сам мешао Талијанске и Балканске утицаје.

Састојци:

 1. Три свежа јаја
 2. Путер
 3. Шест до осам шампионки
 4. Два чесна белог лука
 5. Моцарела сир

Инструкције:

Стави путер у један тигањ да се истопи. Немој се стидети, стави пуно путера. Подели шампионке у четри кришке и стаби у тигањ да се прже. Исеци бели лук ситно и стави и њега у тигањ неколико минута касније. Док се то пржи, стави јаја у мању чинију и мало их промешај виљушком. Подели моцарелу у танке кришке. Када су печурке и лук добро изпржени, излиј јаја преко њих у тигању и расподели сир преко свега тога. Остави да се тако полако пржи док се јаја стегну. Битно је да ти рингла није превише врућа.

Посоли и додај бибера. Уз то можеш на пример припремити печену, црвену паприку. Пријатно јуначино!

Annonser

6 responses to “Рецепт: Јуначка храна

 1. Па који ти је ђава тај тигањ, болан?! То се зове тава!

  • Немој ме сада мучити са тим хрватским изразима. Добољно посла имам са овим Шведским језиком и новим речима као: интерсекшонел, јенускорект, фитактивисм, сисман, и тако даље…

 2. Låter gott! (om man nu kan lita på Google translate…)

 3. (Извињавам се за да ја пишем на шведском.)

  Intressant, en kock-bekant använde liknande uttryck: en oblyg klick smör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s