Vad man inte får säga

Härom dagen var jag involverad i en diskussion om feminism på Facebook. Efter detta såg jag att flera personer tagit bort mig som vän på Facebook. Det är ”priset” man får betala för att man har en åsikt i Sverige (jag blev inte ledsen). I Sverige är det fint att säga att man ”gillar olika” utan att faktiskt göra det.

Åsikten jag framförde var egentligen en fråga. Sammanfattningsvis undrade jag på vilket sätt dessa två resonemang skiljer sig:

Resonemang 1:

En större procentuell andel av invandrare begår våldsbrott än svenskar. Alla invandrare bär därmed ett kollektivt ansvar för vad en liten andel av invandrarna gör.

Resonemang 2:

En större procentuell andel av män begår våldsbrott än kvinnor. Alla män bär därmed ett kollektivt ansvar för vad en liten andel av männen gör.

Jag kanske inte behöver säga att jag aldrig fick svar på vad skillnaden är, annat än att jag ”missförstått” vad feministen som jag diskuterade med hade skrivit. Hen förklarade aldrig vad jag hade missförstått, hur jag hade missförstått eller vad hen egentligen menade. Hen sade sig inte ha tid att förklara, men hen förklarade i en lång text vad hen skulle göra för sitt barn och hur hen skulle uppfostra det. Det hade feministen tid att förklara. Feministen förklarade även för mig att jag inte längre var välkommen att kommentera i hens tråd men det betydde inte att hen var rädd för att besvara det jag hade skrivit. Det betydde något annat, som hen aldrig förklarade.

Efter att jag sakligt hade ifrågasatt feministen blev jag alltså borttagen av flera personer, inte ifrågasatt, och kallad för passivt aggressiv av en annan feminist i tråden och kallad för aggressiv av feministen som startat tråden. Detta efter att hennes feministvänner varit just aggressiva där de kallat en person för bl.a. ”manssvin” för att han just ifrågasatt varför män kollektivt anklagas för vad några få män gör. Det var en annan sak jag aldrig fick svar på, hur feministen hade reagerat om någon av hens vänner skrivit ”invandrarsvin” om en invandrare som sade något som de inte gillar. Det ena är okej verkar det som, det andra inte.

Ett annat lustigt exempel på feministisk logik är deras sätt att påstå att just de är ”bra” feminister och att deras version av feminism är den korrekta. De säger att det finns vissa som har missförstått vad feminismen står för. Okej, så kan det ju faktiskt vara. Det är egentligen inte detta jag har ett problem med. Det jag egentligen har problem med är att samma människor påstår att om en människa röstar på Sverigedemokraterna så är den per automatik rasist eftersom de ”vet” att sverigedemokrater är rasister innerst inne. D.v.s. generaliseringar om de själva är fel, generaliserande om andra är rätt. Intressant.

Dessa påståenden om sverigedemokrater brukar förklaras med att ledande sverigedemokrater har ertappats med att ha rasistiska åsikter. Detta används ofta som argument av feminister. Att andra feminister som har och har haft höga politiska poster, t.ex. Gudrun Schyman och Margareta Winberg, uttalar sig generaliserande om män i nedsättande termer, påverkar tydligen inte begreppet feminism och dess försvarare, om man ska tro feministerna själva. Däremot, om en sverigedemokrat uttalar sig rasistiskt gör det alla sverigedemokrater till rasister, tycker feministerna.

Jag har tidigare skrivit om att det är helt i sin ordning för feminister att propagera för våld mot män och skriva nedlåtande om män, åtminstone i svensk media. Om man däremot ifrågasätter det så är man en kvinnohatare, eftersom alla kvinnor är feminister, enligt feministerna. Ifrågasätter man feminister så hatar man kvinnor, helt enkelt.

Alltså är det fritt fram att fortsätta skriva nedlåtande saker om män och att kalla sig för feminist. Men om du röstar på sverigedemokraterna eller säger att du delar vissa av deras åsikter så är du rasist. Det har feministerna sagt och då är det sant.

Sammanfattning: En feminist får säga vad hen vill utan konsekvenser. En sverigedemokrat är egentligen rasist, vad den än säger. Det har nämligen feministerna bestämt.

Ansvarsfriskrivning: Jag är inte en sverigedemokrat, jag är inte en rasist, jag är inte en nationalist, jag är inte en kvinnohatare och jag är inte en feminist. Jag är inte heller ”vänster” eller ”höger”.  Jag har valt att inte tillhöra någon av dessa grupperingar eftersom jag anser att majoriteten av alla människor, oavsett hudfärg och kön, är korkade. Jag ingår inte i grupper bestående av korkade människor. Däremot är  jag en man, jag är född i Sverige som jugoslavisk medborgare av serbiska föräldrar och jag är numera en svensk medborgare. Det är fakta, som dock inte säger så mycket om mig som person, om man frågar mig. Frågar man däremot en feminist eller en person som inte gillar ”invandrare” kan man säkert få reda på en hel del om mig, som inte stämmer. Om du väljer att tro att jag är något som jag inte är, sätta mig i ett fack som jag inte tillhör eller tillskriva mig åsikter jag inte har beror det på att du är dum i huvudet, vilket är något jag inte kan hållas ansvarig för. Framför dina klagomål om din begränsade tankeförmåga till dina föräldrar. Tack!

Annonser

6 responses to “Vad man inte får säga

 1. Det är just bristen på självinsikt och stringens som är det beklämmande. Det liknar mer religion än någon vetenskap. Både dubbelmoralen att det är ok när vi gör det och att vi i vår grupp står för den sanna tolkningen, medan andra givetvis har missuppfattat budskapet. Halleluja!

  Minns från senaste valet då Åkesson och Schyman skulle debattera. retoriken var i princip lika, fast de fördömde varandra och skyllde på olika grupper. Ren parodi!

  • ”Det liknar mer religion än någon vetenskap.”

   Mycket bra påpekande, till viss del har politiska ideologier kommit att konkurrera med religionerna om tron här i västvärlden. Någon annan får uttala sig om huruvida detta är bra eller dåligt.

 2. Pingback: Jämställd njutning! | WTF?

 3. Vill bara säga att jag känner igen mig, har råkat ut för nästan samma sak på facebook. När man vågar ifrågasätta feminism så får man att man har missförstått, och att jag allt får lägga fram bevis för det jag påstår.

  När jag sedan lägger fram bevis på hur politiska högdjur skriver X eller Y. Att det jag klagar på är faktisk politik i Sverige får man veta att personen man argumenterar med kommer censurera mig om jag skriver mer.

 4. Precis vad som är fel i dagens Sverige.
  Allt är svart eller vitt inga gråskalor eller djupare analyser.
  Framför allt inom feminism och invandringsfrågan så finns det noll vilja att ta in att det finns flera sätt att se på världen.
  Olika infallsvinklar borde ses som berikande och ett sätt att driva utvecklingen framåt.
  Istället har landet blivit extremt PK ängsligt och en våt och klibbig filt lägger sig över debattklimatet.

  Kom med en avvikande åsikt och du är en avskyvärd hatisk människa.
  En person som borde rullas i tjära och fjädrar innan du skickas till ödeholmen.

  Detta är en skrämmande utveckling som aldrig kan leda till något bra snarare tvärtom
  Mats

 5. ”jag anser att majoriteten av alla människor, oavsett hudfärg och kön, är korkade.” Hear hear!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s