Beatrice Ask är en sexist

Jag har vid flera tillfällen tidigare nämnt att Beatrice Ask uppenbarligen har något särskilt emot människor som har en penis mellan benen. Detta brukar yttra sig i att hon anser att sådana ska behandlas annorlunda av lagen, d.v.s. att de inte är värda att behandlas på det sätt som FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna föreskriver. Nu är det ju så att den svenska statens agerande ganska ofta agerar i strid mot dessa rättigheter, men Beatrice Ask verkar inte vara främmande för att förvärra situationen, åtminstone inte för människor med penis.

För några år sedan råkade Stockholm ut för ett misslyckat terroristattentat. Det var en man som ämnade spränga sig själv i luften och hoppades samtidigt få flera med sig in i döden. Han misslyckades lyckligtvis med sitt uppsåt att döda andra men lyckades med att döda sig själv. Detta attentat debatterades kort därpå i Riksdagen där SD:s partiledare Jimmie Åkesson hävdade att islamismen i Sverige är ett stort problem. Detta verkade göra Beatrice Ask upprörd och hon replikerade att det faktiskt är män som är terrorister och utför sådana angrepp på andra människor. Uppenbarligen hade hon helt missat att det genom tiderna funnits ganska många kvinnor som varit aktiva inom olika terrorgrupper. Det är i sådana lägen som det blir väldigt tydligt att Ask – som så många av hennes kollegor – helt saknar allmänbildning.

I dag publicerades så en ny debatt på Riksdagens hemsida. Denna gång debatterades händelserna i bl.a. Husby som ägt rum relativt nyligen. Åkesson drog igång debatten med att anklaga de andra partierna för det som inträffat, att det är deras politik som är orsaken till dessa skeenden. 3 minuter in i debatten kom så Ask upp till talarstolen med en replik. Det tog henne ca 19 sekunder innan hon kände sig nödgad att påpeka könstillhörigheten på våldsverkarna. Återigen är det intressant att detta alltså anses vara helt i sin ordning, men när Åkesson påpekar att invandrartäta områden är problemområden så är detta något han inte får säga, eftersom det anses vara rasistiskt. Någon är inte konsekvent, och denna någon heter Ask och Reinfeldt. Reinfeldt har som bekant haft starka åsikter om Åkesson, Sverigedemokraterna och enligt Reinfelt, deras främlingsfientliga politik, men uppenbarligen låter han Ask hålla på med sin sexism. Detta är mycket intressant.

Moderaterna har således inga som helst problem med att diskriminera hälften av Sveriges befolkning för att de har ”fel” kön, men säger sig vilja försvara invandrare. Då är frågan: Är det endast invandrarkvinnor som Moderaterna anser ska ha några mänskliga rättigheter? Det verkar ju onekligen så, varför skulle justitieministern annars tjata om könstillhörigheten?

Jag har tidigare skrivit om Konsten att uttrycka sig, där jag bland annat gav några exempel på hur olika typer av idioter uttrycker sig och hur fort det går att avslöja deras dårskap när de öppnar munnen. Antingen är det på sättet de uttrycker sig,  vad de faktiskt säger eller både och. Med sina 19 sekunder är Beatrice Ask bevisligen klart mycket ivrigare än självaste Hitler på att angripa kärnan till sitt hat. Ska man säga grattis?

Annonser

6 responses to “Beatrice Ask är en sexist

 1. Dessvärre tror jag inte att Ask är ointelligent och obildad utan hon känner till kvinnliga terrorister i t.ex Baader Meinhof. Det tycker jag är allvarligt att hon ”glömmer bort” den kunskapen för att påstå att terorister är män. Det är faktiskt värre än om obildade och ointelligenta människor påstår samma sak.Då har man ju agenda där män, i detta fall, skall utmålas som roten till allt ont enligt sann extremfeministisk ”logik”.

 2. Ask är närmare sanningen än Åkesson, även om hon inte förmår tänka ända fram.

  Det stämmer att ‘apejävlarna’ som bränner bilar och kastar sten är män, eller pojkar. Pojkar som saknar goda manliga förebilder i sitt liv. För vilken 15-åring skulle kunna vara ute halva natten under såna oroligheter, om han hade en pappa som satte gränser?

  • Hon må vara ”närmare sanningen”, men faktum kvarstår – hon är en sexist.

   Sedan har jag själv vuxit upp bland just invandrare (notera att det finns olika eftersom invandrare inte är en homogen grupp) och vet att mentaliteten bland en del inte riktigt stämmer överens med den svenska. Med det inte sagt att den svenska mentaliteten alltid är bättre. Jag har själv försökt plocka det bästa från de kulturerna jag varit i kontakt med, det anser jag att en tänkande individ bör göra.

   Samtidigt inser jag att alla inte fungerar så och att den ”typiskt svenska” mentaliteten inte alltid går så bra ihop med andra kulturer, vilket kommer att skapa problem. Nu talar jag alltså i generella termer och inte om individer. Detta är dock något som många i Sverige har svårt att prata om eftersom de genast då tror att de är rasister, men egentligen grundar det sig i samma problematik som skulle uppstå om 20 000 svenskar plötsligt flyttade till Iran. Jag tror inte att det skulle gå smärtfritt.

 3. Lysande inlägg Juggen. Kul att se dig tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s