Patriarkatet – ännu en konspirationsteori

Enligt den feministiska teorin styr något som kallas för patriarkatet världen vi bor i. Tydligen gäller detta samtliga samhällen och man menar att kvinnor är förtryckta även i länder som Sverige och att bakom detta förtryck står ett enat patriarkat, en maktfaktor utan dess like. Att män enligt svensk lagstiftning – som rimligtvis bör ha varit skapad av patriarkatet – är diskriminerade, verkar inte vara något som feministerna anser att man bör visa hänsyn till. Istället fokuserar man gärna på att det är några enstaka män som sitter i vissa maktpositioner och menar därmed att detta därmed gynnar alla andra män och gör livet hemskt för alla kvinnor. Att andra faktorer kan väga betydligt tyngre för dessa människor med makt, än vad någon har mellan benen, verkar inte vara ett tänkbart alternativ för feministerna.

Inte heller verkar man se att det faktiskt finns män med makt som konkurrerar med varandra och bekämpar varandra, och som definitivt värdesätter kvinnor i sin närhet mer än vad de värdesätter andra män, eftersom de har en form av relation till dessa och inte till de andra männen. För att ge ett exempel på detta så är det ju faktiskt så att om jag skulle skriva ett brev till kung Carl XVI Gustaf Bernadotte och be honom köpa en ny cykel till mig skulle han med största sannolikhet inte att göra det, men om kronprinsessan Victoria gjorde samma sak så räknar jag med att han skulle vara betydligt mer benägen till att göra det, inte för att jag tror att kronprinsessan är en cykelfantast eller skulle be om en sådan sak, utan det var mest ett exempel så gott som något annat. Varför? Jo, för att hon är hans dotter och jag är en för honom obekant sydslav. Jag är ganska säker på att han inte skulle tänka ”Åhå, en penisbärande sydslav, klart att han ska ha en cykel, han är ju man!” ifall att han ens läste mitt brev. Jag gissar att min poäng är ganska tydlig och enkelt att förstå, men tydligen är detta fenomen helt främmande för feministerna i Sverige.

För att visa hur befängt deras påstående om ett existerande patriarkat som styr världen är, kommer jag att berätta om en liknande konspirationsteori som existerar och som väldigt många människor, fascinerande nog , faktiskt tror på – teorin om att judarna styr världen.

Judeteorin är på sätt och vis befängd på ett annat plan, eftersom det faktiskt finns väldigt få judar. Men även om nu så få människor kan styra så många andra, förutsätter det ändå att alla judar vill samma sak och att alla är delaktiga i det, för att ens kunna komma med ett sådant påstående. Själv har jag flera vänner som är judar och de är vare sig rika eller sitter i någon maktposition, de är människor precis som alla andra. Om det möjligtvis finns några judar med makt och mycket pengar så har de ju makten för att de har mycket pengar, inte för att de är judar. På samma sätt har drottning Elizabeth II av Storbritannien en enorm makt, eftersom hon har en enorm egendom och en sådan position. Mig veterligen är hon inte en jude. Det finns en hel del människor med stora rikedomar som sitter i maktpositioner, och jag är ganska övertygad om att majoriteten av dem inte är judar. Att det finns några rika judar med makt betyder heller inte att det på något sätt gynnar andra judar som inte är rika. Det är ju inte så att de andra judarna, bara för att de är judar, helt plötsligt får bra arbeten och tjänar en massa pengar. Nej, majoriteten av alla människor får faktiskt kämpa ganska mycket för att få en dräglig tillvaro. Det tror jag att alla människor med en någorlunda fungerande hjärna ganska enkelt kommer fram till själva.

Alltså, nu har jag visat att teorin om att judarna styr världen är ytterst osannolik, på ett ganska enkelt sätt – genom att använda in hjärna. Så vad skiljer då gruppen män från gruppen judar? Okej, det finns betydligt fler män än vad det finns judar, så på det sättet skulle man kunna säga att det vore ganska lätt för män att ta ”makten”. Men, det hela teorin faller på är att män genom historien alltid har konkurrerat med varandra. Det finns ingen som helst fog för påståendet om att något patriarkat finns som per automatik gynnar män, bara för att de är män. Exemplet ovan med den svenske kungen är just bevis på sådant, och det vore ytterst intressant om någon feminist en enda gång lyckades bevisa att majoriteten av alla män gillar andra män mer än vad de gillar närstående kvinnor, bara för att de är män. Om det verkligen vore så, hur kommer det sig att det existerar krig?

Enligt den teorin bör ju Adolf och Eva Hitler inte tagit livet av sig tillsammans, utan i stället hade Adolf välkomnat sina bröder Churchill, Roosevelt och Stalin till en god middag medan Eva fixade maten i köket. Men, av någon ”oförklarlig” anledning valde alltså Adolf och Eva att istället ta livet av sig och dö tillsammans. Den enda förklaringen till detta – enligt feministisk teori – måste vara att Adolf Hitler egentligen var en kvinna och att hen därför var motarbetad av patriarkatet.

Så enkelt kan man alltså motbevisa exsistensen av ett ”patriarkat” som har makten, men trots det betalas det miljarder till ”forskning” som syftar till att bevisa motsatsen, inte sanningen.

4 svar till “Patriarkatet – ännu en konspirationsteori

 1. Det finns ett enkelt sätt att beskriva feminism……
  Kommunism!
  Det är deras egentliga mål, men eftersom kommunismen var förbjuden i USA in på 60-talet fick de maskera det till något annat.
  Byt ut några enkla ord bara och se vad som händer….

  Patriarkat-kapitalism
  Man-överklass
  Kvinna-arbetare
  Hen-kamrat
  Genuspedagog-zampolit
  Genusforskning-lysenkoism

  Kolla dessutom vilken politisk hemvist de flesta feminister har, eller hade innan muren föll….
  På många feministiska blogga kan man läsa om bloggaren ”jag är feminist och kommunist” etc.

  Tror du kommunistledaren Gudrun Schyman övergett sin grundläggande inställning för att hon drog igång F! när hon insåg att hon inte längre kunde lura människor genom att bara ändra namn från VPK till V?

  Läs deras propaganda med ovanstående ”översättning” i åtanke, så skall du se att saker klarnar kamrat hen.

 2. Grovt förenklat ser jag det som att det s.k. ”patriarkatet” i västvärlden är kvinnolobbyns verkställande utskott. Ett fåtal män i toppen verkställer deras beslut – men det är de vanliga männen som får betala för det. På så vis upprätthålls illusionen av att män har makten samtidigt som makt överförs från gruppen män till gruppen kvinnor utan att män ens får ett tack. Män betalar under sitt liv mer i skatt än kvinnor jämfört med vad de får tillbaka. Jag har faktiskt inte något problem med det, det jag har problem med är att män trots detta ändå bara får skit för det.

 3. Saxat ur en bok jag nyligen tankat ned och håller på att läsa – Masquerades: Finding Love Amid The Illusions:

  The fabric of the traditional nuclear family is rapidly unraveling. As of 2012, four in ten American children are born to single women. Add unwed mothers together with custodial moms, and we see that over half of our children will be raised by mothers without the biological father in the primary family. So the matriarchal family is now the norm in our confusing times, while the so-called traditional family of a mother and father together with their children is now merely another alternative lifestyle.

  Naturligtvis har författaren fel. Mannen är normen. Det har jag lärt mig.

 4. Johan Thiborg-Ericson

  Den teori som beskrivs i texten kommer från den radikalfeministiska falangen som är populär i Sverige. Även om alla feminister tror att kvinnan är strukturellt underordnad mannen så är det bara radikalfeministerna (med underkategorier) som tror på en regelrätt konspirationsteori om patriarkatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s