Aporna på Försäkringskassan

Jag är egenföretagare. Jag har varit sjuk. Jag har blivit ombedd att fylla i en massa märkliga fält i blanketter utformade på ett sådant sätt att man hellre ska avstå från att fylla i dem än att begära sjukersättning. Jag har blivit ombedd att skicka läkarintyg, vilket jag gjorde för över en månad sedan. Jag har fått nya blanketter att fylla i eftersom Försäkringskassan uppenbarligen inte har kontakt med Skatteverket. Jag har pratat med dem i telefon ett flertal gånger. Jag har fått det bekräftat att det jag tidigare har skickat har kommit fram. Jag har skickat dem ytterligare information. Detta har lett till att jag slutligen blivit nekad sjukersättning eftersom de hävdar att jag inte har skickat ett läkarintyg på att jag har varit (och faktiskt fortfarande är) sjuk, trots att de själva i telefon sagt att de fått informationen.

Detta är att förklara krig mot mig. Någonstans måste man som människa dra en gräns och gränsen är härmed passerad.

Era djävla apor, det här ska ni få äta upp. Ni bad om det.

Utöver min vrede som de kommer att känna av på måndag så vill jag göra detta:

Nästa gång Skatteverket ber mig deklarera vill jag skicka dem en egen utformad blankett som de ska fylla i. Om de fyller i den fel eller inte lever upp till kriterierna som jag bestämt blir det inga skattepengar. Det innebär att det inte blir någon lön till dem, till politikerparasiterna, till pajas-Polisen, till Försäkringsapkassan, etc.

Jag kan för allt i världen inte förstå att folk fortsätter upprätthålla detta genomruttna system genom att rösta på parasiterna som har skapat det.

5 svar till “Aporna på Försäkringskassan

 1. app, app, app; var satans försiktig när du ska sätta dig upp mot byråkratin!

 2. juggefastkvinna

  Det är fullkomliga idioter som arbetar där, så kom ihåg att strukturera din blankett så tydligt att en vanlig människa skulle få en migränattack av att gå igenom den. No need to worry, de kommer ändå fylla i den på fel sätt. Och även när du talar med dem, artikulera varje ord med tydliga pauser emellan, samt be dem att de ska repetera det du precis har sagt.

  Spela även in samtalen med ärthjärnorna och informera om detta i slutet av samtalet (eftersom du då har juridisk rätt att använda dessa som bevis vid en rättslig process). Det här är absolut mest effektivt. Man får slå tillbaka med samma medel.

  Det här kanske du redan visste, ville bara bidra med mina two cents. 🙂

 3. Jag har en plan gällande Skatteverket, en annan för Försäkringskassan. Jag ska ringa upp Försäkringskassan på måndag och be att få tala med kvinnan som påstår att jag inte har skickat in läkarintyget. Därefter ska jag säga att jag längre inte vill att de ska få ta del av mina skattepengar. Eftersom jag inte har tagit emot pengar från dem i sjukersättning tidigare, så vill jag ha tillbaka alla de pengar av min skatt som gått till deras verksamhet sedan jag började arbeta. Enligt informationen här http://www.swedbank.se/idc/groups/public/@i/@sc/@all/@mainnews/@se/documents/article/cid_682679.pdf så går 42% av skattepengarna till socialt skydd. Eftersom jag uppenbarligen inte har rätt att ta del av det trots att jag betalar skatt så vill jag givetvis ha tillbaka 42% av alla skattepengar jag någonsin har betalat in. Det rör sig antagligen om långt mer än en miljon kronor, om man utgår ifrån arbetsgivaravgift, moms och andra ”osynliga” skatter som har dragits av ens lön eller som man har betalat på annat sätt genom åren.

  Angående Skatteverket kommer jag till skillnad från dem utforma blanketten tydligt och lättförståeligt, men jag kommer vilja ha information som:
  1. Hur många fall löser Polisen varje år av hur många anmälda? Om de löser färre än 90 % är myndigheten att betrakta som ineffektiv och ska därför inte vara berättigad skattebidrag detta år.
  2. Hur ofta går människor till sjukvården och får höra att inget är fel på dem, vilket leder till att de en längre tid får gå omkring med smärtor och samtidigt försöka förmå sig att tjata för att få vården de har rätt till, för att det sedan konstateras att de har en sjukdom som kan behandlas samtidigt som dessa flertalet besök som patienten gjort för att tjata kostat skattebetalarna pengar? Om det händer i fler än 5 % av fallen är sjukvårdens intresse att betraktas vara något annat än medborgarnas hälsa, således ska sjukvården till största del inte finansieras av skattemedel per besök utan efter prestation. Om så är fallet uteblir årets skattemedel till sjukvården.
  Etc. Jag är nämligen ganska säker på att om pajasarna fick känna på hur det fungerar i verkligheten, d.v.s. att om du inte gör ditt jobb får du inte betalt, så skulle de sätta fart.

  Nu finns det ju andra intressanta aspekter i detta. I Aftonbladet kunde man i går läsa om att Parkinsonsjuke Sigvard Kyrö utförsäkrats ett halvår innan han ska gå i pension. Detta står i artikeln ”Försäkringskassan vill inte kommentera det enskilda fallet. Rådande lagar tar inte hänsyn till hur långt en person har kvar till pension när den utförsäkras.”. Precis, Försäkringskassan hänvisar till lagen och lagen utformas av vilka? Politikerna så klart. Frågan är då: När blir politiker utförsäkrade? Ja just det, det blir de ju inte. De får lön i en evighet för att trycka på en knapp, samma knapp som de blir tillsagda att trycka på av partiledningen. En person som alltså har arbetat hela sitt liv, som Sigvard har gjort, anses inte ha rätten att få sjuklön när han drabbats av Parkinsons sjukdom. En politiker däremot, kan än så länge (mig veterligen) efter två mandatperioder erhålla ersättning tills nytt jobb har hittats, om det nu gör det. Detta vill man ändra på nu, sägs det, men det är en ”känslig” fråga om ändringen ska gälla de redan sittande politikerna. Varför då, kan man undra. Det är ju bara för dem att skola om sig, som för alla andra, och köra på. Men så funkar det givetvis inte om man kan är rädd om sitt eget arsle, då vill man fortsätta suga ut andra.

  En sak som är intressant med sjukersättningen för t.ex. egenföretagare är mängden skatt man betalat in föregående år.
  Detta är ett scenario som är fullt möjligt:
  Du är 63 år gammal. Från att du har varit 20 år har du drivit en framgångsrik affärsrörelse och betalat miljontals kronor i skatt. Du har aldrig varit sjukskriven. När du är 60 år åtar du dig ett speciellt projekt, som till stor del är egenfinansierat, men som när det är klart kommer att ge en stor utdelning. Detta projekt tar flera år att genomföra. Eftersom du har tjänat så pass mycket tidigare har du givetvis lagt undan pengar för att kunna genomföra projektet. Men så, precis innan slutfasen, drabbas du av sjukdom och dina pengar håller på att ta slut eftersom du är sjuk i flera månader. För första gången i ditt liv kontaktar du Försäkringskassan för att få ersättning. De begär då information av dig hur mycket du har tjänat de senaste åren. Enligt din taxering är siffran noll, eftersom du inte fakturerat något just då, men du har arbetat. Utöver det har du redan betalat miljontals kronor till Försäkringskassan genom åren, pengar som du aldrig har tagit del av. Men, enligt deras bedömning har du inte betalat skatt och därför får du antingen minimal ersättning, eller ingen ersättning alls.
  Beslutet tas av en person som inte betalar skatt överhuvudtaget egentligen. På papperet ser det ut som det, men den statligt anställda personens lön kommer just från dina skattepengar, och den bestämmer nu att du inte får tillbaka en del av dem. När den å andra sidan blir sjuk så får den, trots att den aldrig har betalat skatt, åtnjuta både god sjukvård och trygghet, på din bekostnad.

 4. Försäkringskassan ber folk uppge förväntad dödstid, de utförsäkrar efter egen godtycklighet, anser att en läkare utan patientkontakt är mer värd än 10 specilistläkare med patientkontakt och tycker att 16200 innan skatt är fullt tillräckligt att försörja 2 personer där den ena har en tumör runt hypofysen (hormoncentrat i centrala hjärnan).

  Problemet med din plan ang. deklaration är att du kommer förlora på det och FK kommer tjäna på det (1000kr i förseningsavgift)

  tyvärr…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s