Kalla saker vid deras rätta namn

Något som verkar vara omåttligt populärt bland människor är att hitta på saker och ting. T.ex. kallar man gärna saker för något annat än vad de är för att uppnå en viss effekt. Det verkar som att de tycker att livet blir mer storslaget då, på något sätt. Själv anser jag det vara väldigt sorgligt.

Jag har tidigare givit exempel på detta gällande t.ex. pedofiler (ett begrepp som används felaktigt i alla möjliga sammanhang), kvinnohatare (något feminister gärna kallar alla som ifrågasätter vissa av deras påståenden), folkmord (ett begrepp som människor som hatar serber gärna använder sig av för att rättfärdiga sitt hat av serber), sionister (ett ord judehatare använder sig av för att tala om judar, men försöka få det till att de endast talar om en viss typ av judar), etc.

Härom dagen kunde jag läsa i DN om att ett tåg på Saltsjöbanan åkt in i en bostadsfastighet. Jag kommer inte att länka till artikeln eftersom det framkommit att tidningarna anser det vara upphovsrättsintrång – uppenbarligen är de inte intresserade av annonsintäkter längre – så ni får helt enkelt lita på mitt ord. I artikeln uttalar sig en viss Ulf Lindgren, som arbetar på Stockholmspolisens ledningscentral, kring faktumet att ingen i fastigheten blev skadad.  Han hävdar, enligt artikeln, att de boende hade änglavakt.

Detta tycker jag är intressant.

Jag har många gånger under mitt liv läst artiklar vars innehåll går ut på att beskriva hur någon ”mirakulöst” överlevde en svår olycka, och återigen hört påståenden om vaktande änglar.

Härmed vill jag reda ut en sak. Om man t.ex. råkar ut för en svår olycka, med väldigt många brutna ben i kroppen t.ex., så är det väldigt märkligt att försöka få det till att man har varit med om ett mirakel. Åtminstone enligt min definition. Detsamma gäller olyckan på Saltsjöbanan. Är det verkligen att ha änglavakt om huset man bor i blir rammat av ett djävla tåg? Kalla mig gärna för galen, men jag ser det inte riktigt så.

Olycksexemplet ovan är ju ganska harmlöst, men jag tycker att det på ett tydligt sätt visar att människor gärna säger saker utan att riktigt tänka sig för. De skulle ju t.ex. kunna välja det betydligt mer neutrala ”tur i oturen”, utan att blanda in några änglar vars väktarförmåga man då måste ifrågasätta.

I dag hände så en annan sak som fångade min uppmärksamhet. På Facebook såg jag flera som länkade till artiklar där olika vänsterprofiler attackerar Janne Josefsson, en av programledarna i SVT:s Uppdrag Granskning. I vissa av kommentarerna på Facebook kunde man läsa hur vidrig Josefsson är. Detta väckte min nyfikenhet och jag valde därför att se det hatade programmet.

Jag var givetvis inte ett dugg förvånad över att jag själv inte fann något stötande alls med programmet, snarare tvärtom – det var bra. Vad som var bra var att det för ovanlighetens skull kom på tal om det kanske inte är föräldrarnas ansvar att ta hand om sina barn, något de dessutom får statligt bidrag för att göra. I en av intervjuerna pratar Josefsson med en kvinna som är f.d. missbrukare, och som uppenbarligen väntar sitt tredje barn. Då framgår det att hennes lilla dotter ställt frågan till henne hur de ska ha råd att ha en till person i familjen. Mamman lever så klart endast på bidrag. Då tänkte jag: Tänk att det lilla barnet har mer i huvudet än hennes mor.

I Sverige är rätten att skaffa barn något som är heligt, men inte ansvaret det innebär. Det blir extra tydligt när Susanna Alakoski blir upprörd på Josefsson när denne påtalar att en kvinna som tar sig råd att röka ett paket cigaretter om dagen rimligtvis bör kunna betala för en skolutflykt till sitt barn, som kostar några hundra kronor. Det ansåg Alakoski var moraliserande och gjorde henne riktigt arg.

Låt oss då titta på hur min vardag ser ut:

Jag är egenföretagare. I Sverige betyder det mer eller mindre att man helt saknar någon form av socialt skydd. Man får knappt någon sjukersättning, man får inga bidrag (kvinnor kan få det förvisso) och får helt enkelt klara sig själv. Jag har inte varit på utlandssemester på 2,5 år nu, och innan dess var det ett par år emellan. År 2012 var jag sammanlagt sjuk i ca fem månader. Först en lång period p.g.a. stukad fot under arbete, vilket bidrog till att jag inte kunde ta mig till en läkare (jag hade vansinnigt ont) för att få sjukintyg på den åttonde sjukdagen, vilket Försäkringskassan kräver. Detta i sin tur ledde till att jag inte fick någon sjukersättning efteråt trots att jag inte jobbade på två månader (mitt jobb är ganska fysiskt, vilket innebär att det inte går att utföra det med en stukad fot). Därefter fick jag återfall av en kronisk (visade det sig) sjukdom som var betydligt kraftigare än tidigare och som jag innan försökt få vård för under ett års tid och hela tiden fick höra att jag var stressad, vilket jag inte var.

När den så återkom kraftigare påbörjades äntligen en seriös utredning, men jag kunde inte arbeta under ca 2,5 månad p.g.a. kraftiga smärtor. I och med att det tog evigheter att få en tid hos en specialist blev jag slutligen tvungen att ta mig till en akutmottagning p.g.a. mina smärtor, där jag fick medicin som hjälpte lite. Det var dock först efter att jag fick besöka specialisten som sjukdomen konstaterades på riktigt, och det var först då jag fick ett läkarintyg på att jag var sjuk, vilket innebar att det var först då jag kunde anmäla mig som sjuk till Försäkringskassan. Efter det var jag tvungen att försöka få ett intyg från läkaren på vårdcentralen, detta tog också tid. Därefter kunde jag skicka intyget till Försäkringskassan och fylla i information på deras hemsida så gott jag kunde. Jag förstod dock inte vilken information de ville ha exakt, så jag ringde deras kundtjänst. Kvinnan som arbetade där kunde inte förklara det på något vettigt sätt heller och bad mig bara fylla datum i fält som jag tyckte efterfrågade annan information, hon sade även att jag skulle skicka en bilaga där jag beskrev vad som hade hänt, eftersom fönstret på deras hemsida endast accepterade en begränsad mängd tecken. Det kanske är dyrt att ta emot fler tecken?

Jag gjorde som hon sade. Kort därefter skickades det blanketter till mig som  Försäkringskassan ville att jag skulle fylla i och jag hade begränsad tid på mig att fylla i informationen. Detta var alltså i slutet av december 2012. Notera då att jag var sjuk sedan mitten av juli och fick alltså leva på sparade pengar. Någon ersättning från Försäkringskassan har för övrigt fortfarande inte kommit. Det som är intressant är att när man har varit sjuk så länge blir ens ekonomi ansträngd, vilket innebär att man försöker arbeta som en galning för att få ihop pengar till mat så fort man kan, när man blivit någorlunda frisk. Detta i sin tur innebär att man inte riktigt har så mycket tid över att fylla i alla märkliga blanketter som Försäkringskassan skickar.

Ca 3-4 dagar innan Försäkringskassan ville ha mitt svar så fick jag hem blanketterna. Jag hann öppna och läsa dem först två dagar efter att de anlänt eftersom jag hade mycket att göra. Då kunde jag läsa att om jag inte svarade inom det givna datumet skulle min möjlighet att få ersättning försvinna. Detta gjorde mig irriterad. Jag ringde upp dem och frågade dem vad de håller på med. Jag frågade varför de har en serbisk och en bosnisk version på sin hemsida (samma språk), när den svenska inte ens går att förstå. Jag frågade om jag kunde göra så att jag slapp betala skatt som gick till deras löner och att jag därmed inte fick någon sjukersättning alls, eftersom man ändå uppenbarligen inte får någon. Jag var helt enkelt förbannad och kvinnan jag pratade med tyckte att det var jobbigt. Till slut fick jag numret till hennes chef. Kvinnan som var chef erkände till slut att det var märkligt att jag inte hade blivit uppringd av dem där de kunde ställa vissa frågor. Hon ordnade så att en riktig handläggare skulle ringa upp mig. Detta skedde några dagar senare, under mellandagarna. Då fick jag även veta att informationen jag fick första gången jag ringt till kundtjänsten var felaktig, d.v.s. att det jag själv hade ifrågasatt och tyckt verkade konstigt att fylla i mycket riktigt var fel. Så var det med kompetensen hos de anställda på Försäkringskassan vars löner vi skattebetalare betalar. Av handläggaren fick jag även veta att de betalade ersättning baserat på beloppet man betalar i skatt föregående år. Rent praktiskt innebär det att om man har ett underskott i bolaget, eftersom man lagt in en massa redan skattade pengar i det för att köpa utrustning, så tycker de att man inte har betalat skatt eftersom man det året inte betalat skatt (även om man året innan betalat löjligt mycket skatt) och då beräknar de det som att man inte tjänar något alls, trots att man faktiskt gör det. D.v.s. du får inte sjukersättning trots att du är en skattebetalare, medan de själva får sjukersättning även om deras hela löner kommer från skattepengar och de i praktiken inte betalar skatt överhuvudtaget.

Handläggaren påpekade även att mitt bolag såg ut att vara registrerat i slutet av 2011, när det faktiskt registrerades i slutet av 2002. Så ser det ut eftersom jag fram till slutet av 2011 hade skyddade personuppgifter, något som Skatteverket sedan bedömde att jag inte behövde. Jag har tidigare skrivit om att jag blivit mordhotad, tvingades flytta, förlorade en massa pengar och sedan dessutom blev trakasserad av polisen p.g.a. min f.d. flickvän som är medbrottsling och numera sambo med mannen som mordhotade mig. Skatteverket gjorde alltså bedömningen – precis som Polisen först gjorde bedömningen – att någon fara för mitt liv inte existerade, medan jag själv visste att mannen ifråga försökte få andra att ge sig på mig och skada mig (han är för feg för att våga genomföra det själv).

Eftersom de alltså inte kan kommunicera med varandra så var jag tvungen att skicka med ännu en bilaga där jag förklarade varför det såg ut för dem som det gör, eftersom de uppenbarligen inte kan ta reda på det själva. Det är i sådana lägen man undrar vad de får betalt för att göra, egentligen. Detta ska man lägga tid på när man försöker få ihop pengar just eftersom man flera månader efter man varit sjuk fortfarande inte har fått någon sjukersättning.

Nåväl, så gör alltså en journalist sitt jobb för ovanlighetens skull och undersöker några hjälporganisationers lögnaktiga marknadsföring. Detta upprör, t.ex. parasiterande politiker som ju själva har väldigt bra löner. Josefsson anklagas för att ”sparka nedåt” samtidigt som de personerna han ifrågasätter knappast ser svältfödda och fattiga ut, snarare tvärtom. Alla de kvinnorna i chefspositioner som varit involverade i detta, och ja alla var kvinnor (eller kanske kärringslem?), missbrukade människors vilja att göra gott för att själva sko sig på det; deras löner kommer just från frivilliga bidrag. Så istället för att tacka Josefsson som visar att dessa kvinnor far med lögner, blir han alltså anklagad för en massa trams av människor som själva har det väldigt väl ställt. Detta är mycket märkligt.

När man sedan tittar på hur mycket pengar alla de här ”fattiga” människorna fick varje månad så kan jag säga att det vida överstiger det belopp jag har tjänat i månaden de senaste åren. Trots det skulle jag knappast kalla mig för fattig: jag är ju egenföretagare = borgare och kapitalist, om man ska tro på sådana som Ohly och Esbati. Till skillnad från alla dessa människor skulle jag aldrig drömma om att skaffa barn i min rådande ekonomiska situation, och inte heller skulle jag förvänta mig att få bidrag för något som är självvalt. Men det är jag det.

Det är i stunder som dessa det blir väldigt tydligt att vissa människor i Sverige inte tål att bli motsagda. Gör man det så får man sig ett ”fuck you” eller något annat ”civiliserat” tillmäle, men när sedan vissa påpekar att det finns en ”PK-elit” försöker man göra narr av dessa och säga att de givetvis är sverigedemokrater och att det där med att man inte får säga vissa saker i Sverige bara är skitsnack. Bevisligen är det inte skitsnack, eftersom nästan alla som påpekar märkliga saker i samhället hängs ut, bespottas och i många fall tydligen blir bästa kompisar med Anders Behring Breivik. En påstådd vänskap och samröre med honom kommer som ett brev på posten liksom. Om jag inte minns fel var det Maria Sveland som påbörjade den trenden.

Som ett ypperligt exempel på detta vill jag tipsa om sidan klasshat.com som bjuder på lyteskomik utan dess like. Människorna bakom denna sida måste vara mentalt efterblivna. I vanliga fall hade jag tyckt att det enbart var tragiskt, men eftersom de ger sig på privatpersoner på ett mycket lågt sätt kan jag inte göra annat än att kalla dem för vad de är: ärthjärnor.

2 svar till “Kalla saker vid deras rätta namn

  1. Visst är det ett fantastiskt land… 😉 Allt som har med myndigheter att göra flyter bara på så smärtfritt som det bara kan göra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s