Dokumentärfilm om lögnerna bakom Kosovokriget

Jag råkade hitta en tysk dokumentärfilm om hur Kosovokriget återgavs av tyska politiker och tysk media. Ni som var tillräckligt gamla på den tiden minns säkert att dessa lögner även spreds i svensk media. Som jag tidigare har berättat om så fick jag själv ett telefonsamtal tidiga våren år 1999 från en svensk bekant (numera journalist) som skrattande började samtalet med ”Vad håller ni serber på med egentligen?!” och efter att jag försökt förklara att han inte visste tillräckligt mycket om konflikten svarade ”Men hela världssamfundet kan ju inte ha fel!”.

Lögnerna har sedan dess återupprepats många gången, bl.a. av riksdagsledamoten (fp) Avni Dervishi som tycker om att sprida lögnen om massmord och våldtäktsläger på Prištinas idrottsplats.

Herr Dervishi verkar inte så mån om att hålla sig till fakta, likaså svensk media. Lyckligtvis finns det andra som har journalistisk heder kvar, som t.ex. personerna som gjort denna film. Håll till godo, serbhatare.

Som man kan se beskyllde man serbisk militär för att ägna sig åt attacker mot civila, när man de facto angrep KLA (eller UCK om man så vill) som ägnade sig åt att attackera serber och albaner som var serbvänliga samt serbisk polis. Notera att USA har förklarat krig mot Irak och Afghanistan med terrorattentatet mot World Trade Center som anledning, d.v.s. angripit två länder på andra sidan Jorden, p.g.a. ett attentat, men när serbisk militär angriper terrorister inom eget territorium så förklarar alltså NATO krig mot Serbien, just p.g.a. det. Detta vill inte NATO-kramare kännas vid. Istället försöker man inbilla andra att man gjorde det för att förhindra en humanitär katastrof, när det var det man skapade i själva verket.

9 svar till “Dokumentärfilm om lögnerna bakom Kosovokriget

 1. Jag vet inte ett smack om Kosovokriget, men en sak vet jag, världspolitiken är så full med skit att man utan vidare skulle kunna lägga ner tillverkningen av konstgödsel för all framtid. Har inte tittat på filmen ännu, men ska försöka göra det någon gång de kommande dagarna.

  • Det är sant att världspolitiken är full av skit. Se gärna filmen, det är intressant att se hur samvetslöst politiker sprider lögner och vilka konsekvenser det får för människor.

 2. Sprider världssamfundet lögner, eller försöker serberna som vanligt att dölja sina spår av terrordåd och inhumana krigsförbrytande handlingar? Jag skulle inte kalla världssamfundet för lögnare då man vid flera tillfällen har dokumentation på alla illdåd och brott mot mänskligheten som utförts utav serberna och deras inhumanitet. Hur de våldtog hundratals kvinnor i Kosovo och Bosnien, hur de brände tusentals hem och bedrev etnisk rensning och hur de mördade tusentals män, kvinnor och barn (inte minst i Srebrenica). Ni får nog ta och byta taktik för era lögner och er propaganda håller inte, hela världen vet vad ni har begått för brott mot mänskligheten på Balkan. Är det någon stat som på något sätt stödjer och verkar för terrorism, så är det just Serbien.

  • Bäste Alban,

   Det här är en tysk dokumentärfilm. Det trodde jag framgick ganska tydligt. Dessutom tycker jag att du generaliserar så vilt att du framstår som en rasist. Du anklagar ”serberna” för en massa saker, när du säkerligen vet att den serbiska delen av Kosovos befolkning till stor del sedan länge fördrivits från Kosovo, av vissa albaner, inte alla. Alla albaner är nämligen inte serbhatare, endast vissa.
   Jag vill även ge dig ett råd: Att anklaga någon för lögner och propaganda räcker inte för att få rätt i en argumentation. Du måste styrka påståendet med fakta. D.v.s. det är inte alls så att ”hela världen vet”. Kan du vänligen förklara hur hela världen skulle kunna veta något om denna konflikt när majoriteten av världen inte ens vet var Kosovo ligger?

  • Alban,

   Det du har glömt att nämna (eftersom du troligen är en serbhatare) är Jasenovac. Vad hände där? 800 tusentals serber dödades av kroater. Självklart har alla parter i olika konflikter gjort fruktansvärda handlingar, men på grund av västerländsk propaganda, nationalitet och hat har man valt att glömma vissa handlingar andra begick mot Serbien. Och en till sak, Kosovo är och kommer alltid förbli en del av Serbien. Kosovo är Serbiens hjärta och kommer alltid förbli det. Ni Albaner tog ifrån oss det. Vi kämpar bara för att ta tillbaks det som en gång tillhörde oss.

 3. Lyssna du verkar inte veta ett skit KOSOVO kriget handlar om mark KOSOVO är ALBANIENS mark creta är ALBANIENS mark SKopje och västra mmakedonien är ALBANIENS MARK du verkar inte veta ett skit din idiot ta reda på fakta innan du lägger upp skit som detta inse saker illyrier är dom första på balkan d.vs ALBANER ta reda på fakta

  • Hej ”STOR ALBANIEN”! Efter att ha lyssnat på dig som är allvetande och som har presenterat starka argument samt fakta som styrker dessa argument, så håller jag nu helt med dig. Tack för att du har lärt mig något nytt!

 4. namnetharingenbetydelse

  Jag har inte sett dokumentären du pratar om men jag måste ju säga att om Avni Dervishi sprider lögner, så gör ju du precis samma sak. Kriget i Kosovo började på grund av att serbiska paramilitär och militär angrepp sig på civilbefolkning. Du använder dig av order de facto, kolla då upp din fakta – opartiskt!!! För de facto och de jure så är det serbisk politik som utlöst dessa krig. Det är precis som att du ska förneka Srebrenica.. Det går ju inte! Kom igen, ICJ har dömt serber för krigsbrott för bland annat etnisk utrensning och genocide! För att där är folk som begått sådana brott innebär inte det att alla är skyldiga, släng av dig offerkoftan, du behöver inte den!

  • Du säger att jag sprider lögner, i sådana fall ber jag dig säga vad som specifikt i det jag har skrivit är en lögn. Generella anklagelser är svåra att ta till sig.

   Kriget i Kosovo började inte p.g.a. det du kallar för serbisk paramilitär utan p.g.a. att den serbiska befolkningen sedan lång tid tillbaka förföljts och trakasserats i Kosovo. Detta ledde till att Milosevic till slut skulle ”rädda dem” men började istället föra en politik som tyvärr även drabbade kosovoalbaner som var oskyldiga. KLA angrep serber och serbvänliga albaner innan någon serbisk paramilitär blandade sig in i konflikten.
   NATO:s illegala angrepp av Serbien berodde på incidenten i Racak. Om Racak kan du läsa här:
   http://johnpilger.com/articles/reminders-of-kosovo

   Det finns ganska tydligt redovisat just under rättegången mot Milosevic i Haag, av EG-obeservatören (dåvarande EU) Dietmar Hartwig, hur situationen i Kosovo var innan NATO:s anfall. Det finns även vittnesmål från en numera avliden brittisk journalist, Eve-Anne Prentice, som talar emot det du påstår.
   Jag har själv ingen anknytning till Kosovo utan utgår ifrån det material jag har funnit som berör ämnet. Att du skriver tre utropstecken efter ett ord gör på inget sätt mer att du får rätt i frågan. ICTY har dessutom av många kallats för en fars och sätter man sig in lite mer i hur de har arbetat och hur de har dömt blir det väldigt tydligt varför. Men för all del, förlita dig på deras utsagor hur mycket du vill. Du har faktiskt friheten att tro vad du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s