Fifflande poliser – vem är förvånad?

I DN läste jag till min stora förvåning ännu en myndighetskritisk artikel, denna gång författad av Hanne Kjöller. Nu är det så att det är forskaren Stefan Holgersson som undersökt saken, men jag finner det ändå anmärkningsvärt att Kjöller skriver om detta. Detta eftersom jag så ofta upplever det som att svenska journalister hellre skriver om trams än om frågor som påverkar vår vardag, ibland på ett mycket negativt sätt.

Jag har vid flera tillfällen skrivit om saker som jag har varit med om, främst gällande Polisen och deras passivitet och märkliga tillvägagångssätt när man blir utsatt för brott. Därför blir jag givetvis glad att se att Stockholmspolisens inkompetens uppmärksammas. Inte nog med det, det uppmärksammas att de ägnar sig åt bedrägeri.

Det de i praktiken ägnar sig åt är stöld av allas våra pengar när de tar ut löner för arbete som de inte utför. Tyvärr lär ingen av de ansvariga dömas till fängelse för dessa stölder, men så lever vi ju i Sverige där alla är så rädda för att sticka ut lite. Det gör man bland annat om man kräver att människor som inte kan sköta sitt arbete, som dessutom stjäl, straffas för det de gör och blir av med sina arbeten på riktigtKanske är det att hoppas på för mycket om man hoppas att den negativa uppmärksamheten som dessa parasiterande myndigheter får, väcker det svenska folket ur dess dvala.

En positiv sak är i alla fall att åtminstone Hanne Kjöller har fått sig en tankeställare, vilket hon visar med dessa meningar:

”Ytterst visar Stefan Holgersson med sin rapport att åtminstone Stockholmspolisen är ineffektiv, manipulativ och opålitlig. Medborgarna får inte den polis de beställt och betalat för. Och vi som journalister lär oss att det kanske är bättre att inte skriva något alls av vad en länspolismästare säger om uppgifterna inte kan kontrolleras. Det är trots allt bättre att missa en nyhet än att vidarebefordra rena osanningar.”

Tänk om samma sak hade gällt krigen på Balkan under 90-talet eller konflikterna i Libyen och Syrien? Det hade varit något.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s