Kamrat Reinfeldt, matematik och Fas 3

Till min stora glädje kunde jag under morgonnyheterna höra att vår Store Ledare, Kim Jo… jag menar kamrat Reinfeldt, anser att pensionsåldern bör höjas till 75 år.  Kamrat Reinfeldt anser att man måste kunna byta till ett lättare jobb och ställa in sig på ett karriärbyte under sitt liv, samtidigt som man under nyheterna berättar att antalet personer som hamnar i Fas 3 ökar och inte lyckas ta sig ur denna lågavlönade arbetsform. Själv har jag bytt karriär flera gånger under mitt liv, eftersom det är så verkligheten ser ut för många, något som kamrat Reinfeldt inte verkar vara medveten om.

Frågan som uppkommer är vilka jobb man ska ge pensionärerna samtidigt som ungdomsarbetslösheten är väldigt hög i Sverige. Kamrat Reinfeldt verkar ha missat att räkna på om detta ens är möjligt att genomföra rent praktiskt, för vad ska alla dessa människor jobba med om behovet uppenbarligen inte existerar?

Personligen anser jag att man inte ska spela bort pensionspengar på aktier och fonder. Om kamrat Reinfeldt och han kollegor gick med på att halvera sina löner, vilket ändå skulle ge dem mycket högre löner än vad många i Sverige har, så skulle man kanske råda bot på en del av problemet? Tänk även på alla miljarder som Sverige skänker till EU i olika former. Hur många färre år behöver vi arbeta om vi slutar betala EU-pamparnas löner och flyttar mellan Bryssel och Strasbourg? Om vi slipper betala räddningen av europeiska banker? Eller om bankerna tvingas betala rimliga räntor på våra lönekonton, istället för att ständigt sko sig på vår bekostnad?

Helt plötsligt finns det massor av pengar som man kan betala pensioner för. Men jag gissar att kamrat Reinfeldt vill att människor ska arbeta mycket mer, eftersom att människor som arbetar mycket inte hinner engagera sig politiskt. Ge dem låga löner, tvinga dem att arbeta mycket, så kommer de inte ha tid och ork att ifrågasätta politikerna. Ju mer skatt som betalas in, desto mer kan kamrat Reinfeldt och hans kollegor besluta att få i lönehöjningar själva varje år, utan att visa ett bättre resultat och utan att kunna hållas ansvariga för alla brott de begår mot Sveriges innevånare, för ingen kommer att orka.

Annonser

12 responses to “Kamrat Reinfeldt, matematik och Fas 3

 1. idioti att inte satsa på att unga skall komma in på arbetsmarknaden istället för att låta gamlingar jobba ihjäl sig, måste vara som du säger, de vill inte någon skall orka klaga.

  • Det är klart att de inte vill. Genom att öka antalet människor på arbetsmarknaden sänker man även priset för arbetskraften vilket gör att människor måste arbeta mer för att kunna överleva, därmed orkar de heller inte engagera sig i annat. Det är precis så det fungerar i USA där många måste ha två-tre jobb för att kunna klara sig. De arbetslösa i USA har annat att tänka på än politik, som att få tag i mat. De som röstar är de som har tid (råd) att engagera sig. Det är heller ingen sump att det inte går att hitta seriösa debattprogram i Sverige. Allt ska ske snabbt och vara ”flashigt” och mycket ”action”, därför får allmänheten aldrig höra talas om något annat än det som i all hast nämns i media. Bra exempel är ACTA som knappt nämns i nyheterna, eller vad ESM egentligen innebär för Sverige. Det man får höra är vad Reinfeldt och hans vänner tycker, för tydligen är deras åsikt det enda som är intressant.

 2. 100 miljarder i jobbskatteavdrag på 5 år,sedan 100 miljarder till sina kollegor i EU,
  Dessa pengar skulle räcka långt i pensionskassan.
  Men åldersgränsen 65 år för garantipensionen vill han behålla.
  Det är väl för att det i huvudsak är invandrare som utnyttjar denna pension.

  • Visst skulle dessa pengar räcka långt. Även alla pengar som betalas ut i barnbidrag för människor som skaffar alldeles för många barn, trots att världen är överbefolkad. Ge dessa pengar till dem som faktiskt har arbetat och betalat skatt, inte för att vissa ska kunna avla fram tio ungar bara för att de tycker att det är deras rätt, av någon märklig anledning.

   Ja, gamla arbetskraftsinvandrare får sin pension och många åker sedan hem igen eftersom det brukar vara billigare att bo där de kommit ifrån. Helt förståeligt.

 3. kamrat reinfeldt ?
  han är väl ingen kommunist?

  • Det beror på hur man ser det. Han vill ju att majoriteten ska arbeta, gärna lågavlönat. Sedan ska en elit, gärna politisk (EU som han vurmar för så starkt) leva av dessa lågavlönade människors skatteinbetalningar. Precis som den politiska eliten i gamla östblocket. Han har bidragit till att göra EU icke-demokratiskt, vilket också påminner starkt om Östblockets glansdagar, d.v.s. det är en politisk elit som styr, inte medborgarna.
   Sedan gör jag ingen större skillnad på höger- och vänsterextremism. Det är två sidor som faktiskt står varandra mycket nära i tillämpning, och kamrat Reinfeldts illa dolda maktbegär visar klart och tydligt att han inte ser folkets röst som något man bör ta hänsyn till. Han vet bäst. Således är han kamrat Reinfeldt.

 4. äh jag undrade om du var ironisk, kompis.

 5. Reinfeldt uttryckte sig på följande sätt, tidigt nittiotal, när denne var muf-ordförande; han önskade att alla personer i Sverige, som hade en lägre årsinkomst en 350.000 kr, inte skulle ha rösträtt. Denne man är numera sveriges statsminister!! // bara för att understödja din tes i ditt tidigare inlägg, ovan…. // P 😦

 6. Måste bara kommentera detta som ALLA verkar ha missuppfattat. Reinfeldt ville höja pensionsåldern till 75 ja, men detta är en VALFRIHET för arbetstagaren! Liksom idag har arbetstagaren rätt att arbeta till 67 om denne vill och arbetsgivaren kan inte neka arbetstagaren detta så vill Reinfeldt öka valmöjlighet för ARBETSTAGAREN att arbeta till 75 om denne vill detta. Vill man köra på den ”vanliga” pensionsåldern, dvs 65 år fine! Detta är väl inget annat än positivt att ge människor valmöjligheten att välja när de vill gå i pension istället för att bli tvingade att gå i pension vid 67 vilket arbetsgivaren kan göra idag.
  //Alex

  • Pejsionsåldern har tidigare satts relativt nära medelåldern. Det senaste århundradets välfärd, mycket tack vare olja, har ökat livslängden hos människor. Därmed blir den nuvarande pensionsåldern ohållbar. Det du kallar för ökad valmöjlighet kallar jag för naivitet. Detta är ett första steg till att öka pensionsåldern för alla. Problemet i dagsläget är ju att vi i och med en ständigt ökande världsbefolkning samt konsumtion som kommer att minska p.g.a. höga oljepriser kommer hamna i en intressant situation, som givetvis kommer att leda till betydligt lägre löner och att pensionsåldern blir högre.

   I Storbritannien t.ex. så har lönerna sjunkit ganska drastiskt sedan 2008 efter den ”första” finanskrisen. Samtidigt ökar deras befolkning med mer än 400 000 personer per år. Sverige är ju inte lika tätbefolkat och har en mycket lägre befolkningsökning än Storbritannien, men det utesluter inte att vi kommer att få större problem med sysselsättningen när allt mindre konsumeras och fler blir arbetslösa av den enkla anledningen att de blir överflödiga.

 7. Ja det hela är en enkel sifferlek för ledaren.
  Alla har inte haft ett jobb där hjärna o kropp
  Gått på halvfart.
  Sedan kommer väl pendionen vid 65 bli så låg att ingen klarar sig,utan man blir tvungen fortsätta jobba.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s