Har Rikspolisstyrelsen humor?

Ja, det är lätt att tro det när man ser det här klippet och läser texten som står under den på Youtube:

Text som fattas under filmen är denna:

Tar du hellre en fika än att hjälpa ett brottsoffer? Tycker du att det är jobbigt att jaga brottslingar? Tror du att män alltid är förövare och kvinnor alltid offer, speciellt om mannen är av icke-svensk bakgrund? Tycker du att det är lämpligt att be ett brottsoffer spela blues för dig på polisstationen, på din egen gitarr som du har på kontoret? Presenterar du dig som ”Det är polisen.” när du ringer en människa du aldrig har haft kontakt med tidigare? Ignorerar du bevis som offret själv presenterat för dig, för att du inte orkar bry dig? Tycker du om att ”inte vara vid datorn för tillfället” varje fredag efter kl 14? Vill du arbeta för en myndighet som är extremt dålig på att prestera resultat och som försöker lösa detta problem genom att jaga rattfyllerister? Då är polisyrket något för dig.

Övriga synpunkter kring filmen är:

1. Speakerrösten har ungefär samma tonfall som när man ringer en myndighet och får höra vilken köplats man har i telefonkön.

2. Animationer kan bli löjliga om de är överdrivna, som i det här fallet. Polisyrket blir inte häftigare bara för att man har ”tuff” musik i bakgrunden, löjliga ljudeffekter för varje animation och en snurrande sköld. Polisen i Sverige är fortfarande lika inkompetent som vanligt och organisationen är patetisk.

Jag vet, för jag har nästan blivit misshandlad till döds och jag har tvingats flytta efter mordhot och förföljelse, utan att polisen lyfte ett enda finger. Sedan blev jag trakasserad av Polisen p.g.a. falska anklagelser utan bevis, antagligen p.g.a. mitt kön och mitt ursprung. Ingen film i världen kan ändra på det faktum att Polismyndigheten är värdelös och endast kostar skattebetalarna pengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s