IMF, NATO och EU tar det de vill ha

Situationen i Grekland har nu varit omskriven ett ganska bra tag i svensk media, med tanke på oroligheterna i landet. Bloggaren Flute har skrivit om det och om EU:s roll i det, likaså även bloggaren Cornucopia (som jag på senare tid inte länkat till efter hans förtalskampanj mot Piratpartiet baserad på fantasier, men i detta fall gör jag ett undantag eftersom jag menar att situationen är nödvändig att uppmärksammas).

Att situationen är som den är i Grekland är ingen slump. EU, tillsammans med NATO och IMF har betydligt värre brott på sitt samvete än vansinnig utlåning till ett land där några få roffat åt sig pengarna, d.v.s. de pengarna som inte gått till amerikansk eller fransk vapenindustri som Grekland handlar mycket av.

Svensk media nämner sällan något om hur det har blivit i det forna Jugoslavien efter att republikerna blivit ”självständiga” stater, ivrigt påhejade av väst.

Här är en lång, men bra, film som ger en någorlunda rättvis bild av hur konflikterna har sett ut, trots att den missar några saker som hade varit bra att ta med och trots att Tito utmålas lite väl vänligt, med tanke på de brott som begicks av kommunisterna under och efter andra världskriget mot landets befolkning.

Filmen heter The Weight of Chains och handlar alltså om Jugoslaviens bakgrund, förfall och de nya staternas nuvarande situation. Den är inte EU-vänlig.

 

Tillägg: Det råder tydligen misstro mot den grekiska polisen efter oprovocerade attacker mot civila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s