TT fortsätter sprida lögner om situationen i Israel…

…med DN:s hjälp.

Att endast berätta delar av en historia verkar vara något system som DN tillämpar eftersom jag så väl känner igen det från när situationen i f.d. Jugoslavien ska beskrivas av samma tidning.

Jag kan inte förstå hur någon på fullaste allvar fortfarande kan tjata om de palestinska ”flyktinglägren” när dessa nu har funnits i mer än 60 år. Av en ”ren händelse” glömmer de som tjatar om dessa alltid att berätta om att det var betydligt fler judar som jagades bort från länderna i Mellanöstern och som tvingades fly till Israel, eftersom de inte hade något annat val. Inte heller nämner man att det är p.g.a. Egypten och Jordanien som den Palestinska staten aldrig kunde bildas, eftersom områdena ockuperades av just dessa stater till en början och som de sedan förlorade efter anfallskrig mot Israel.

TT är så pass fräcka att de skriver ”Minst ett par personer ska ha dödats i skottlossning på Golanhöjderna, som Israel intog från Syrien i kriget 1967.” och därmed undviker de att säga att det var ett anfallskrig mot Israel precis som alla krig Israel varit involverat i de senaste 63 åren har varit. Något säger mig att man medvetet väljer att inte upplysa läsarna om detta, samtidigt som man ”glömmer” berätta att Israel med största sannolikhet behållit Golanhöjderna och stora delar av Västbanken av militärstrategiska skäl eftersom dessa platser är högre belägna och enkelt kan användas som avfyrningsramper för mindre avancerade vapen, vilket historiskt har skett, Därför vill Israel ha en buffertzon mellan dessa områden och de tätbefolkade bostadsområdena närmare kusten, som ju islamister som Hamas mer än gärna beskjuter med raketer, om tillfälle ges.

Tillägg: Paul Widen skriver mer om ämnet.

Ett svar till “TT fortsätter sprida lögner om situationen i Israel…

  1. Håller med dig helt o hållet! Är SÅ LESS på att höra en massa ensidig rapportering om vad som sker o vad som skett i Israle o ex Jugoslavien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s