Män lider inte av våld

En sensationell upptäckt och slutsats har lett till en debattartikel i DN. Artikelförfattarna är:

Gun Heimer
professor, överläkare, chef för NCK,
Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset

Maaret Castrén
professor i akutsjukvård, prefekt för Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Karolinska institutet, Södersjukhuset, Stockholm.

Staffan Janson
professor i pediatrik och överläkare, Karlstads
och Örebro universitet och landstinget i Värmland

Britt- Inger Saveman
professor i omvårdnad och sjuksköterska,
Umeå universitet

Anita Bengtsson-Tops
docent och sjuksköterska, Högskolan i Kristianstad

Anna T Höglund
docent i etik och lektor i vårdetik
med genusvetenskaplig inriktning, Uppsala universitet

Margareta Larsson
docent och barnmorska, Uppsala universitet
och Akademiska sjukhuset, Uppsala

Lisa Kurland
lektor i akutsjukvård, Karolinska institutet och
verksamhetsområde akut, Södersjukhuset, Stockholm

Anna Berglund
med dr och överläkare, NCK, Uppsala universitet
och Västmanlands sjukhus, Västerås

Ingela Danielsson
med dr och överläkare, Umeå universitet
och kvinnokliniken, Sundsvalls sjukhus

Lena Smith
med dr, överläkare, Uppsala universitet
och Smärtkliniken, Akademiska sjukhuset, Uppsala

Kristina Stenson
med dr, barnmorska, Uppsala universitet
och Akademiska sjukhuset, Uppsala

Elisabeth Tönnesen
allmänspecialist och husläkare,
Landstinget i Uppsala län

Pauline Lindblom
ST-läkare i akutsjukvård och allmänmedicin,
Södersjukhuset och Stureby vårdcentral, Stockholm

I artikeln får man t.ex reda på att ”Våld mot kvinnor är ett stort och allvarligt folkhälsoproblem. ”, detta trots att män i mycket större utsträckning är drabbade av våld. Och hur främmande det än kan låta för artikelförfattarna så är faktiskt män inte alltid våldsamma och kan faktiskt bli angripna utan provokation. Detta har inträffat mig flera gånger. Inte nog med det, jag har även blivit slagen av kvinnor som jag haft relationer med men även av min syster under vår uppväxt när hon kände att orden inte räckte till. Detta alltså inte när vi var små barn utan blivit myndiga.

Man kan ju onekligen fråga sig varför denna fixering vid kön alltid framkommer när kvinnligt lidande ska framhävas. När män lider är könet inte alls lika intressant utan män omnämns som siffror, som t.ex. i detta fall ”tre”. Tre vad? Hade det varit kvinnor hade det garanterat varit omnämnt.

Hur som helst så drar jag alltså slutsatsen att ingen fokus bör läggas på mäns lidande eftersom män som drabbas av våld mår bra av det. När jag som 19-åring oprovocerat blev grovt misshandlad av ett gäng skinnhuvuden gjorde polisen ingenting, trots att förövarna vistades i en lokal bekostad av Fryshuset utanför vilken samma typ av brott var ständigt återkommande. Därför blev jag istället ersatt av Folksam för mina skador och ersättningen delades upp i olika kategorier. T.ex. fick jag ett tusen kronor i ersättning för ”sveda och värk”, det är vad man fick av Folksam i mitten av 90-talet för att ha blivit sparkad i huvudet minst tio gånger med stålhättebeklädda skor. Ca en vecka efter beskedet från Folksam läste jag en artikel om att två kvinnliga parkeringsvakter hade polisanmält en alkoholiserad person som blottat sig och visat dem sitt kön. Han fälldes för detta och fick betala de två parkeringsvakterna ett tusen kronor vardera för just ”sveda och värk” eftersom det tydligen är lika smärtsamt att se en alkoholists penis som det är att bli sparkad i huvudet av 4-5 personer.

Men kanske är det så att kvinnor är mycket mer känsliga för smärta och lidande?

Inte om Aftonbladet och deras läsare får säga sitt i alla fall! Tydligen har vi kommit så långt att åsikter ska avgöra hur saker faktiskt ligger till. Fakta är ju endast relevanta för töntar och/eller elitister.

Av samma anledning bryr sig våra folkvalda heller inte om fakta, vilket framgick tydligt idag när Riksdagen röstade igenom en skärpning av straffen för sexköp. Jag blev förvånad över att Federley – som tidigare svek sina väljare under FRA-omröstningen – vågade stå för sin åsikt denna gång. Ryktena säger att han möttes av hånskratt från mobbarna i Riksdagen – ni vet de som är ”emot” mobbning – men ingen av dem bemötte hans argument. Anledningen är enkel – Federley höll sig till fakta och inte till att påtvinga andra sina moraliska värderingar.

Det ska bli intressant att se hur långt dessa moralister kommer att driva sin kampanj att rädda alla världens kvinnor från alla oss vidriga män, kvinnor som i vissa fall faktiskt anser sig inte behöva bli räddade. Det hela liknar mer och mer en religiös sekt – helt verklighetsfrånvänd och instängd i sin egen bubbla. Politiker är som bekant inte intresserade av sanningen, utan att driva igenom sin vilja och få andra att tro verkligheten ser ut på ett visst sätt eftersom den i deras ögon blir lättare att hantera då. För visst är det så att allt blir mycket lättare om man ser olika människor/människogrupper som goda och onda.

Min egen indelning är mer rättvis och korrekt – de flesta är korkade, och rösterna av de få som är intelligenta drunknar oftast i skriket av människoaporna som omger dem och som för varje dag blir fler och fler.

Annonser

2 responses to “Män lider inte av våld

 1. ´När det är läkare och socialstyrelsen och andra enhenter som står för våldet mot kvinnor och män, då är jag med på att döda de flesta i sverige.
  nåt värre än detta kommuntistland får man leta efter. förtyrckar landsom
  hade alla möjligheter att skapa en bättre sjukvård och ett bättre samhälle.
  istället inför man inaktiv dödshjälp på patienter som man anser vara färdigvårade…läkare har så stor makt idag att de kan separera ett gift par eller sambo genom att kringå en del principer de kan förhindra att det föds barn eller att det föds hälsoamma barn genom att strypa syretillförlsen på barnet så att det blir retarderat med DAMP och ADHD och ASBERGERGS
  då är även jag med på att ATOMBOMBA sverige

 2. ”då är även jag med på att ATOMBOMBA sverige”

  Jag tror att du har missförstått något i min text. Jag har på inget sätt förespråkat våld eller att Sverige bör atombombas. Jag har endast uttryckt mitt missnöje över osakligheten i deras text och det faktumet att män som grupp sällan uppmärksammas i media som en grupp människor. Jag känner många män som är fina personer och som på inget sätt representerar den gängse bilden media försöker måla upp av män. Många av dessa män har även blivit drabbade av orättvisor och våld (psykiskt och fysiskt) av kvinnor och andra män utan att få någon hjälp för detta. Som man är man lämnad till sitt öde och får klara sig bäst man kan, men skatt ska man betala. Det råder det ingen tvekan om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s