TT ljuger i Sydsvenskan

Det kommer inte som en direkt chock att TT levererar vinklad information, med tanke på hur de t.ex. brukar skildra Israel/Palestina-konflikten.

Nu är det dags för ny propaganda från TT, denna gång gällande cykelhjälmens förträfflighet. I artikeln framgår att fler cyklister skadas än tidigare, men ingenstans skriver man om fler är ute och cyklar. Man skriver heller inte om hur utbyggnaden av säkra cykelvägar ser ut eller om dessa personer skadats p.g.a. av slarv från andra trafikanter.

Senast idag så fick jag väja för ett antal bilister i Stockholms innerstad som inte vill använda sina blinkers. Jag fick även väja för två kvinnor med varsin barnvagn som gick mitt i (inte över) en gata, trots att det inte är en gågata. Samtliga av dessa bilister bör bli av med sina körkort och kvinnornas barn bör omhändertas av myndigheter. Förra veckan höll en kortvuxen taxiförare på att hota mig med stryk efter att jag bankat på hans ruta för att han skulle flytta på sin bil. Han stod parkerad mitt på cykelvägen utanför Scandic Hotel (det är mer regel än undantag att taxiförarna blockerar vägen och Polisen gör ingenting åt detta för att det ju händer ”hela tiden” enligt deras utsago) eftersom taxiförarna har bestämt sig för att det är en taxistation, vilket det givetvis inte är utan en lastzon, och när lastzonen är full ställer de sig på cykelvägen. Den lille taxiföraren lyfte sin arm i hotfullt manér mot mig vilket ledde till att jag började skratta och frågade ”Vad då, ska du slå mig nu?” sedan skrek jag allt vad jag orkade ”Flytta bildjäveln NU!” eftersom jag sagt det åt honom tio gånger innan och han istället stod och tjafsade trots att han mycket väl visste om att han inte får stå där.

Det är något med människor och självbevarelsedrift som inte verkar spela så bra ihop. En kort, gråhårig man som såg ut att väga hälften så mycket som jag och var mer än ett huvud kortare försökte alltså antyda att han skulle ge mig en smäll. För mig är det inget annat än komiskt. Senare samma dag, i Kungsträdgården, så cyklade jag på cykelvägen (Arsenalsgatan) som leder från Kungsträdgårdsgatan till Gustav Adolfs torg. Det finns en tydligt markerad cykelväg där, på vilken jag cyklade, och även en generös gångväg. Trots detta gick en kvinna på cykelvägen med vad jag förmodar var hennes dotter, som såg ut att vara 4-5 år gammal. De såg mig närma mig, dottern reagerade inte, och modern reagerade först när jag var så nära att jag tvingades bromsa in för att inte cykla över hennes lilla ögonsten. Då drog hon henne lite åt sidan och såg samtidigt väldigt besvärad ut. Jag hörde henne inte yppa något i stil med ”Oj, vi går mitt i cykelvägen, det ska man inte göra.” vilket givetvis förklarar varför vi har så många hjärndöda människoapor som inte förstår sitt eget och andras bästa utan tror att de förlorar någon form av prestige om de viker undan. Den här typen av människor är vad jag brukar kalla för kompletta idioter.

På vägen hem, under natten, råkade jag ut för en lustig sak. På Nynäsvägen i höjd med Globen så blev jag överraskad av att möta en grävling på cykelvägen. Jag har aldrig tidigare sett en grävling annat än på foto och jag trodde aldrig att jag skulle se en just där. Det i sig var ju lite kul. Det som dock var väldigt kul och som dessutom säger väldigt mycket om mänskligheten är grävlingens reaktion – den blev rädd. Därför höll den sig så lång ifrån mig den kunde och jag ifrån den, och vi passerade varandra smärtfritt. Vare sig jag eller den försökte ta plats mitt i vägen för att hävda oss gentemot varandra.

Nu är det så att jag är övertygad om att grävlingen hade gett mig en mycket jobbigare match än både den lille taxiföraren och den dryga kvinnan, tillsammans, om det hade kommit till handgemäng. Ändå valde grävlingen att hålla sig undan eftersom det helt enkelt är det mest rationella att göra i en sådan situation. Varken den eller jag hade något att vinna på en konflikt.

Många människor däremot inbillar sig att de har en massa rättigheter, vad de baseras på har jag ingen aning om. Speciellt när dessa rättigheter inte ens stöds av lagen. Baserat på mina iakttagelser den dagen kunde jag konstatera att grävlingen var och är mer överlevnadsduglig än människoaporna som jag beskrev ovan. Det enda som håller dem vid liv är att vårt samhälle är uppbyggt på så sätt att mindre begåvade människor ska kunna fortsätta att avla fram sin värdelösa avkomma på andras bekostnad. Det är fortfarande ingen som lyckats förklara för mig vad någon tjänar på att fler idioter föds och uppfostras av andra idioter.

Missförstå mig inte nu. Idioterna får gärna skaffa avkomma, men jag anser det vara fel att jag ska betala för det och jag anser det även vara fel att samhället hela tiden anpassas efter idioterna. Vilket leder mig tillbaka till artikeln i Sydsvenskan.

De hänvisar till forskare som hävdar att antalet skador skulle minska om fler använde hjälm. Det lustiga är att deras åsikt inte delas av alla. Faktum är att en cykelhjälm inte är mycket till skydd när du blir mosad av 1,5 ton metall och personligen är det just denna metall, dåligt underhållna cykelvägar och korkade människor och deras hundar som varit det som främst orsakat olyckssituationer för egen del. Hade jag varit lite mindre uppmärksam hade jag antagligen varit en av de döda, men jag är extremt försiktig när jag cyklar i trafiken och vet att varje annan individ är en potentiell livsfara eftersom de har en tendens att helt utan förvarning svänga ut framför en och vara förvånade att någon annan är där. Ja, de är tyvärr korkade, för en intelligent person förstår att den inte är ensam i världen.

Sedan inträffar det ibland även så kallade singelolyckor. I vissa fall kan det bero på att någon helt enkelt är dum i huvudet, men av erfarenhet kan jag säga att det finns en del ”sköna” hinder på cykelvägarna. Eller vad sägs om vägskyltar som av någon placerats lite väl långt in på själva cykelvägen? Eller gropar som någon grävt upp och sedan inte riktigt brytt sig om att fylla igen eller satt ut skyltar att varna för? Med sådana företeelser är det inte svårt att förstå att singelolyckor uppstår, precis som det inte vore konstigt om en bilist dog om man placerade en trafikskylt mitt på motorvägen eller grävde upp asfalt mitt på motorvägen utan att skylta om att det pågår ett vägarbete.

Fast om man ska tro TT och Sydsvenskan så löser vi nästan alla dessa problem för cyklisterna om man har en liten hjälm på huvudet, vilket får mig att tänka på när jag tvingades tvärbromsa för en bilist som inte respekterade högerregeln för några år sedan vilket ledde till att jag flög över styret och landade hårt. Min högra axel fick sig en ordentlig smäll. Jag har fortfarande ont i den om jag anstränger den. Bilisten smet och jag har givetvis aldrig fått någon ersättning för det. På vilket sätt hade en hjälm hjälpt mig?

Själv skulle jag påstå att om bilisten följt trafikreglerna så hade jag aldrig råkat ut för detta, men att se till att folk följer trafikreglerna verkar inte vara intressant. Då måste ju Polisen, åh hemska tanke, lyfta på sina arslen och faktiskt arbeta för sin lön. Deras inställning verkar ha smittat av sig på sjukvården också.

Jag väntar fortfarande på möjligheten att få tillbaka pengar på skatten för varje gång någon av dessa parasiter inte gör det de faktiskt får betalt för att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s