Barnvagnsmarsch i Stockholm

Idag ska det tydligen hållas en ”Barnvagnsmarsch” här i Stockholm. Tack vare att en bekant postat om detta på Facebook blev jag varse denna ytterst viktiga händelse.

Detta står på evenemangets Facebook-sida:

”För andra året i rad arrangerar RFSU en barnvagnsmarsch på internationella kvinnodagen för att uppmärksamma mödradödligheten i världen. Marschera med eller utan barnvagn och visa att du ställer dig bakom RFSU:s krav på politikerna att jobba för att minska mödradödligheten.

Kommer du i tid får du ett barnvagnsskydd designat av Stina Wirsén. På plats finns också pins att pryda kragen med eller en snygg påse för en billig penning – allt för att visa att du stödjer kampen mot mödradödlighet.

Vi bjuder på kaffe, tal och musik. RFSU:s mammambassadörer Alexandra Pascalidou, Karin Alfredsson, Katarina Wennstam, Kattis Ahlström och Sissela Kyle medverkar på scenen och går alla i barnvagnsmarschen.

EU-minister Birgitta Ohlsson kommer till Norrmalmstorg för att ta emot RFSU:s politiska krav, som överlämnas av RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér.

RFSU kräver att den svenska regeringen:

1) Ökar biståndsmedel till säkra aborter, preventivmedel och sexualundervisning.

2) Sätter press på EU för att tillgång till abort blir en mänsklig
rättighet.

3) Ökar stödet till mödrahälsa i konflikt- och katastrofområden.

Vi ses där!

Varmt välkommen!”

Bakom evenemanget står en organisation (?) som tydligen kallas för Unite For Women.

Jag har givetvis några konkreta tankar kring detta. Den första är att människor dör, det är oundvikligt. Den andra är att det dör betydligt färre människor idag än förr, därför har vi nu en allvarligt överbefolkad planet. Därför är det bra att de vill hjälpa kvinnor att kunna genomföra abort, men framför allt kanske man skulle satsa på att utbilda människor i att använda preventivmedel? Eller varför inte försöka påverka alla så kallade religiösa ledare till att inse att livet inte alltid är ”heligt” (vad det nu betyder) och att det kan finnas direkta fördelar för alla om färre barn föds?

Men nej, samtidigt vill man hjälpa kvinnor som föder barn att överleva så att de även kan klämma ut några till. Som om att det inte finns tillräckligt många lidande människor redan nu…

5 svar till “Barnvagnsmarsch i Stockholm

 1. ”Kommer du i tid får du ett barnvagnsskydd designat av Stina Wirsén.”

  Shit, vilken smart marknadsföringsstrategi. Fler marscher, tåg, demonstrationer och liknande, borde ha arrangörer som erbjuder exklusiva prylar för att hängivna idealister ska orka pallra sig ner o visa vad dom tycker.

  På tal om demonstrationer. Det roliga är att du faktiskt en gång, sommaren 2009 @ Medborgarplatsen, stod precis bredvid mig under en demonstration. Flummigt att tänka sig att självaste Juggen bara var några centimeter ifrån mitt nackhår. Eller, jag tror det var du i alla fall…

  Det var du o Joshua Tree, tror jag. Ni snackade med Nima, och jag stod där bredvid Nima. Ni frågade ifall han ville dra o fika med er senare, och jag tror fan ni drog o fikade. Det var då Joshua fick kaffe spillt över sig o hamnade i blaskan identifierad som en piratpartist och offer (haha). Tror jag… Jag kanske bara drömde ihop allting.

 2. Haha, ja det där med barnvagnsskyddet är minst sagt komiskt. Jag hamnade i en hätsk diskussion med några mödrar (som trendigt nog verkar ha fler än två) efter att jag påpekat att mödradödligheten med största sannolikhet kommer att öka p.g.a. sinande resurser och att världen redan är kraftigt överbefolkad. Jag sade att man istället bör satsa på att utbilda människor till att inte skaffa så många barn. Som svar på det fick jag utstå en hel del personliga påhopp, och inte en enda av dem kunde argumentera för att jag hade fel i sak. En man gav sig in och försökte slå mig på fingrarna genom att hänvisa till en viss professor Hans Rosling, som i den föreläsningen han länkade inte ens tog med i sina beräkningar att tillgången till livsviktiga resurser kraftigt kommer att minska. Personerna som bemötte mig på ett så ”trevligt” sätt sade att jag var cynisk och saknar empati. Jag påpekade dock att jag, till skillnad från dem, valt bort att skaffa barn just för att inte skapa mer lidande och därmed aktivt bidrar till att deras barn inte kommer att behöva konkurrera med mina om sinande resurser. Jag påpekade även att människor skaffar barn av högst egoistiska skäl varför deras handlingar visade att de, inte jag, inte bryr sig om vilka konsekvenser på omvärlden deras handlingar har. Då, av någon anledning, tystnade diskussionen.

 3. ”…sade att jag var cynisk och saknar empati.”

  Ja, folk blir sådär upprörda över att man ibland påpekar att deras syn inte alltid är kompatibel med verkligheten o dess konsekvenser, så de blir defensiva, o utan att tänka till, säger sådana saker till en. Jag tror det beror på att folk är så indoktrinerade att leva i en bubbla sedan barnsben, att livet utanför bubblan är svårt för dom att tänka sig.

  Jag känner ju inte dig personligen. Men att döma av tonen på bloggen din, så tycker jag att du bara skriver hur det är o sedan uttrycker lite personliga tankar kring det. Sen är det ju kul hur folk tolkar alternativa (vettiga) lösningar som cyniska. Jag fattar egentligen inte varför det skulle vara dåligt att utbilda folk att föda mindre barn. Var fan ligger lyckan i en armé av ungar? De flesta ensamstående morsor i mitt område som fött en armé de kan begå en kupp med, verkar (i alla fall i mina ögon) inte lyckligare av det. Snarare tvärtom. De verkar (i mina ögon) trötta, stressade och utbrända.

  Ja, 2 barn räcker. Syskon liksom… Eller det där ”enda” barnet, så man kan skämma bort ungen utan risk för att andra barnet blir avundsjuk o mördar det första.

  ”…och därmed aktivt bidrar till att deras barn inte kommer att behöva konkurrera med mina om sinande resurser. ”

  Så mina barn slipper döda era barn i framtiden. 😛

  Själv tänker jag inte heller ”skaffa” barn. Jag är en simpel man. Jag vill bara läsa lite böcker, se lite bra film och lyssna på massor av god musik. Leva tills jag blir 30, o bang (!) – Köttgunnar to the Face! 30 år gammal är allt man behöver bli. =)

 4. Tillägg: Och lära mig att skriva med ordentlig grammatik medan huvudet fortfarande sitter där det ska. Vore ju fett pinsamt att slarvskriva sitt självmordsbrev. Jag vill ju inte ge polisen nöjet att få flina åt ens grammatik så de kan stå där o dra skämt medan ens kropp sitter där på fåtöljen utan huvud. If it’s worth doing, it’s worth doing right. 😛

  Tror jag ska glo på ‘Life is Worth Losing’ inatt.

 5. Du har rätt i att de vill leva kvar i sin bubbla. En av dem anklagade mig för att skriva otrevligt. När jag frågade henne var exakt jag hade uttryckt mig otrevligt – till skillnad från de andra som kallat mig ett och annat – så gav hon mig inte ett enda exempel. Hm, ”konstigt”. 🙂
  Snarare är det så att hon inte gillade informationen som jag presenterade för dem och på något sätt ville få det till att jag vill att människor ska lida, trots att jag tydligt sagt att jag vill undvika lidande.

  Det där med barn håller jag också med om. Förresten, har du tänkt på hur ofta det i olika media ges exempel på ensamstående mammor som har det svårt och så ”råkar” de ha tre barn? Av en ”slump” skaffade de barnen med någon apa och som sedan, hör och häpna, lämnade henne att ta hand om barnen. Då, plötsligt, är det synd om henne trots att det är hon själv som satt sig i den positionen. Sist jag kollade har jag ännu aldrig tvingat någon kvinna att skaffa barn med någon idiot som inte vill ta sitt ansvar, dessutom inte flera barn.

  Ett barn räcker, menar jag, fram till att man minskat världens befolkning till ca 1,5-2 miljarder.

  Ang. att skjuta huvudet av sig (eller äger du kanske en giljotin?) så skulle jag föreslå att du lever lite längre. Dö kommer du ändå att göra, det är inte så att du missar döden om du lever lite längre. Självmord, anser jag, kan däremot vara ett lämpligt alternativ vid svår sjukdom som ändå kommer att leda till döden, eller är alldeles för plågsam för att det ska vara värt att leva.

  Jag gick en promenad i natt och lyssnade på Frank Zappas Apostrophe/Overnite Sensation. Om du inte har hört de skivorna så bör du verkligen göra det. Det är bland det bästa som har gjorts i musikväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s