Bilen fyller 125 år, dags för pension?

DN igen, nu med en artikel om att bilen fyller 125 år i vilken en del av bilismens historia beskrivs samt hur samhället i Sverige såg ut innan bilarna blev vanliga.

Givetvis nämns inte att det dödas fler än en miljon människor per år i trafikolyckor världen över samt att betydligt fler invalidiseras, vilket givetvis skapar enorma kostnader för olika samhällen.

I artikeln nämner DN inte något om peak oil och konsekvenserna det kommer att få för bilismen och miljön, som t.ex. läckan orsakad av BP i somras. Man nämner heller inget om alla gifter som kommer ut i vårt vatten på grund av bilismen, trots att man för inte så länge sedan har skrivit om det. Om man nu ändå vill skriva om bilismens inverkan på samhället, varför även inte referera till de negativa sidorna som man uppenbarligen är högst medveten om?

Läs gärna faktarutan till höger om artikeln och fundera lite över om det verkar vara sunt att en så liten befolkning behöver alla dessa fordon. Fundera också gärna över vad alla dessa människor ska ta sig till när de inte längre har råd att ha kvar dem. Något säger mig att vårt samhälle mer kommer att återgå till hur det var innan bilismen tog över. Tyvärr finns det en viktig skillnad som kommer att ställa till problem – befolkningen i Sverige har ökat kraftigt sedan 1800-talet.

Personligen hävdar jag att det finns betydligt mer humana sätt att reglera en befolkning än med hjälp av svält, gifter, slöseri av ändliga resurser och miljöförstöring. Vår regering håller inte med utan vill istället anpassa infrastrukturen på så sätt att en ännu större befolkning ska kunna frodas, vilket så småningom kommer att resultera i att fler människor måste slåss om sinande resurser. Smart… Dessutom låstas man om att tillgången till resurserna är oändlig. Vissa gör vad som helst för att vinna ett val.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s