Alla dessa barn

Som en liten bonus till det ganska långa inlägget om vad barnavlarna kostar samhället hittade jag denna debattartikel i DN. Jag tänker inte angripa problemet ur ett s.k. genusperspektiv (könsperspektiv) eftersom jag hellre angriper problemet med min hjärna än med mitt kön.  Det är ju faktiskt så problemet med överbefolkningen har uppståt från början – för mycket kön och känslor, för lite hjärna och förnuft.

Debattartikeln avslutas med ”Bara för att man inte älskar allt med mammarollen så har man ändå rätt att, mot Kjöllers vilja eller ej, skaffa en ”unge” till.”.

Rätt? Jaha. Men har jag ”rätt” att strunta i att betala för andras ungar? Uppenbarligen inte. Kommer jag att ha ”rätt” att ta maten från dessa människor vars uppehälle jag betalat när det i framtiden uppstår en brist på mat? Knappast, snarare kommer de att ta den från mig.

Varför diskuteras inte någonsin rätten att slippa betala för andras idioti? Det pratas väldigt ofta om rättigheter i Sverige, alla ska bara ha. Det är ju deras rätt! När ska skyldigheterna diskuteras? T.ex. skyldigheten vi har mot kommande generationer att inte förbruka alla världens resurser? Skyldigheten att inte avla fram för många människor så att de ska slippa slåss om de sinande resurserna? Skyldigheten att inte stjäla från människor som självmant väljer att inte försämra villkoren för andra barn i framtiden genom att inte skaffa egna?

Men det är ju inte intressant, för så långt är det alltför ansträngande för människoaporna att tänka. De vill ha barn! De vill, de vill, de vill! Då måste det ju få det tydligen, på andras bekostnad.

Det finns inget egenvärde i att öka en befolkning när konsekvenserna av överbefolkningen redan börjat märkas för länge sedan. Dessa kvinnor bör se bortom sina egoistiska behov och fundera över hur deras avkomma kommer att må om de svälter i framtiden, inte diskutera barnafödande utifrån abstrakta begrepp och ideologier. Verkligheten kommer att komma som en mycket obehaglig överraskning för dessa människor en dag. Att diskutera barnafödande ur ett genusperspektiv i dagsläget är ett synnerligen motbjudande tecken på hur bortskämda människor är och hur de tar sitt välstånd för givet. Ett välstånd som de snart kommer att förlora p.g.a. sitt barnavlande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s