Aftonbladet drar sitt strå till stacken

Härom dagen skrev jag ett e-mail till Aftonbladets redaktion för att visa min tacksamhet för deras fantastiska insatser. De är en av de viktigaste nyhetskällorna för oss som vill se ett lite mer långsiktigt tänkande än att kunna ta ett nytt lån för att kunna köpa en till onödig statuspryl. Inte så förvånande så hittade jag även idag en briljant artikel på Aftonbladets hemsida som upplyser om allvaret i dagsläget.

Som alla förstår syftar rubriken till artikeln på att dagarna nu blir längre fram till midsommar. Förvisso kan man hitta denna text i artikeln:

”Och de positiva tecknen duggar tätt – mycket hänger ihop med att svenskarna har dragit på sig spenderbyxorna igen.”

Det de menar är att svenskarna har tagit på sig spararbyxorna och att svenskarnas belåning inte ökar i oroväckande fart.

De fortsätter visserligen med:

”De enda orosmoln som syns just nu är några sydeuropeiska länders problem med växande statsskulder och underskott i handelsbalansen som i ett värsta tänkbart scenario skulle kunna dra med sig världsekonomin i ett slags fas 2 av krisen från 2009.

– Men jag tror att sannolikheten för det är ganska liten, säger Dillén.”

Några sydeuropeiska länders ja, och de är ju långt, långt borta. Är de med i EU? Nä, det kan de ju inte vara. Vi snackar södra Europa, det är ju nästan ända bort i Afrika! Som bekant är avståndet det som avgör effekten av en ekonomisk kris. Att de, precis som Sverige, faktiskt är med i EU påverkar ju inte oss alls. Skönt.

Bloggaren Flute har skrivit lite om dessa länder i Långtbortistan, d.v.s. i södra Europa, för det är ju bara där problemen finns som ni kommer att se, och de verkar inte alls allvarliga. Nu kör vi! Tut, tut, här kommer Aftonbladet!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s