När politiker utsöndrar avföring i ett blåfärgat skåp…

…så kan det yttra sig på t.ex. detta sätt.

Det är ju inte direkt någon hemlighet vad jag tycker om politikenpolitiker, deras väljare och statliga myndigheter i Sverige. Det är inte heller någon hemlighet vad jag tycker om konsekvenserna när man kombinerar dessa motbjudande ingredienser. Tyvärr slutar det inte där. Varje dag får jag reda på något som jag med stor förvåning betraktar och som får mig att tänka ”Det här kan inte vara sant. Den som tycker att det här är bra är antingen gravt efterbliven, obildad eller kriminell.” och av en slump visar det sig att de flesta av våra politiker tycker att just det jag själv tycker är rent vansinne, är en fantastisk idé. Det senaste tillskottet till idiotin är detta.

Som de flesta kanske känner till betalar man alltså en extraskatt när man inhandlar produkter som används för att spela in olika media. D.v.s. kassetter, CD-skivor, DVD-skivor, etc. Argumentet för att den skatten ska finnas är att ”artister” och ”konstnärer” förlorar intäkt p.g.a. att människor piratkopierar material och detta är alltså enligt vissa (stolpskott) det enda sättet för artister att kunna ta betalt.

Detta är tydligen inte nog för upphovsrättsindustrin utan de har nu fått våra politiker (över en god bjudmiddag eller bjudresa kanske?) att ta fram en till skatt där man nu alltså ska beskatta USB-minnen och hårddiskar.

Nu till det ”roliga”. Jag själv är både musiker och filmskapare. Det mesta av det jag gör lägger jag upp på Internet där man kan ladda ned materialet och lyssna på det eller titta på det. Jag har alltså för egna pengar producerat material och gör det tillgängligt för andra. Men även om jag inte gjorde det så är en förutsättning för att jag ska kunna sprida mitt material att bränna ned verken på CD-skivor och DVD-skivor. Detta innebär i praktiken att jag betalar skatt till andra artister för att jag ska kunna få göra det jag tycker om att göra, och själv får jag inte ett öre för det. De får alltså mer pengar ju mer material jag skapar. Detta är högst orimligt.

Som om detta inte vore nog dyker alltså problemet med hårddiskarna upp. Alla som arbetar med film vet hur otroligt tunga okomprimerade filmfiler är. Ett par minuter film kan i sig ta upp många GB. Nyligen spelade jag in en musikvideo där alltså råmaterialet för musikvideon – som alltså är ca 3 minuter lång – tar upp flera hundra GB av min hårddisk. Därefter lägger man på effekter på filmsekvensen som i sin tur gör att man måste rendera (bearbeta) filen, vilket leder till att ännu en fil skapas med det bearbetade materialet. M.a.o. så äts en stor hårddisk upp på nolltid. Plötsligt är det alltså några korkade politikeridioter som anser att just jag därför ska betala extra skatt på material som jag behöver för att kunna arbeta, för att betala lön åt någon annan som antagligen redan får betalt trots att jag själv inte får ett öre av samma organisation?!

År 2008 beskattades alltså konsumenter med 109 miljoner kronor. Nu siktar man uppenbarligen mycket högre. Detta leder mig då tillbaka till denna artikel. Om kostnaden för de avdankade politikerna är  60 miljoner kronor per år så kan man börja med att ta pengarna därifrån, när man nu är så kåt på att ersätta andra för deras ”uteblivna” (baserat på vilken uträkning då?) intäkter. Därefter kan man sänka alla politikernas löner eftersom de uppenbarligen är så pass korkade att de inte ens med arslet kan se de verkliga problemen som vi har framför oss trots att problemen varit kända i decennier (!) och istället tjatar hål i huvudet på folk om sin bullshit-tillväxt och kallar den ”god” när den bevisligen inte är det (mer om det längre ned). Sedan kan man även ta och sänka lönerna till alla ”generaldirektörer” som är löjligt högt avlönade. Vem fan kan inte vara VD för statliga bolag med monopol? Vi ser ju t.ex. hur bra det går för SJ… Ge mig jobbet, jag lovar att jag kommer att göra det mångfaldigt bättre till en bråkdel av lönen.

Men inte. Först ska vi ha FRA för att skydda oss mot korkade terrorister som spränger sig själva i luften. För övrigt vore det intressant att veta hur inblandade FRA var i att fånga männen som planerade attentatet mot Jyllandsposten. Sedan ska vi ha avlyssning av alla medborgare för att skydda barnen mot alla ”pedofiler” på nätet, som jag redan tidigare har skrivit inte är det största hotet mot barn, som denna artikel tydligt visar. För en gångs skull står det alltså något vettigt om detta utan någon lynchstämningsidioti där man t.ex. anklagar seriösa historiker – som endast presenterar resultat av sin forskning – och partier (?!) för pedofili i bästa högaffels- och brinnande facklor-manér. Detta fenomen har nämligen alltid existerat och en gång i tiden var sex med minderåriga t.o.m. accepterat. Ett bra exempel på det är att se att det inom visa kulturer fortfarande anses rimligt att gifta bort små flickor med äldre män. Med detta inte sagt att beteendet ska uppmuntras eftersom vuxna människor är mer lämpade att ta beslut i allmänhet (fast man kan ju undra när man tittar på omvärlden), däremot är det tragiskt att se hur annars så ”civiliserade” människor sänker sig till pöbelnivå inom bråkdelen av en sekund så fort barn och sex kommer på tal. M.a.o. är det Dick Wase säger (inte Karl-Johan Karlssons medvetna feltolkning av Dicks budskap i syfte att smutskasta honom) inte ett dugg revolutionärt, vissa har bara svårt att acceptera verkligheten eller förvanskar budskap medvetet för att skapa en story av något som inte finns. Jag har nämligen mycket svårt att tro att Karl-Johan Karlsson ens har hållit Dick Wases bok ”Samlag eller salighet” i sina händer och vet vad den handlar om. Likaså kan man undra om bloggaren Cornucopia helt frångått rationellt tänkande i hopp om att lögner och förtal ska skydda hans barn, trots att jag i två e-mail förklarat för honom att den största faran mot hans barn utgörs av människor i barnens närhet och inte av Dick Wase och andra piratpartister som han felaktigt har hängt ut som pedofiler, och detta flera månader innan den här artikeln i DN publicerades. Ändå fortsätter han med sin hatpropaganda baserad på sina egna rädslor och inte faktisk verklighet, för verkligheten ser inte ut som Cornucopia i det här fallet fruktar att den gör.

Slutsatsen man kan dra i alla fall är att självmordsbombare existerar trots FRA-lagen och att  ”pedofiler” (det i sig är ju också en definitionsfråga, många använder ju ordet fel) alltid har existerat, även utan Internet. Så vilket syfte fyller FRA-lagen och liknande övervakningslagar egentligen?  Kan det möjligtvis ha att göra med att man med en iver utan motstycke går upphovsrättsindustrins och USA:s ärenden?

Denna nya skatt på hårddiskar och USB-minnen kommer alltså främst att betalas av kreativa människor som jag själv – som inte är anslutna till något större bolag och som skapar konst utan vinstdrivande intresse –  och intäkterna av denna skatt kommer istället att gå till dem som gör det i syftet att tjäna pengar. Vilken slump och vilken rättvisa! Heja Sverige, heja politikerna!

Men världen snurrar vidare och allting pekar på att ”domedagsprofeterna” har haft rätt sedan länge när de har sagt att tillväxten och överbefolkningen är ett högst allvarligt hot. Att våra politiker sedan vill låtsas om som att det regnar är en helt annan sak. De är ju valda av befolkningen och så länge befolkningen vill tro att högre konsumtion av meningslösa produkter, hämningslöst avlande av barn på andras bekostnad – för att på något patetiskt sätt förverkliga sig själva – och strävan efter att rädda allt (mänskligt) liv eftersom det är ”heligt” är ett vinnande koncept och tecken på civilisationens framgång, ja då kommer vi ju inte att få politiker som tänker annorlunda. Politikernas högsta önskan är, hör och häpna, inte vårt välmående utan att de själva ska bli omvalda. Det är därför de anser partiledaren vara deras chef och inte deras egna väljare. De få politikerna som är undantag tvingas bort eller avgår. Dessa sistnämnda fall bör väcka långt mer uppseende än vem kungen har legat med eller vad drottningens far gjorde under 40-talet, men det gör det givetvis inte, för politikerna har lurat i Sveriges befolkning att allt går bra och att de istället kan lägga sin energi på idioti, vilket en stor del av befolkningen mer än gärna gör. Till sin hjälp har politikerna pressen och TV som fyller huvudet på folk med skit och lögner i hopp om att allt bara ska fortsätta som vanligt. Hur djävla dum är man om man går på den där skiten och hur orkar man ens ta del av den? Det är ju inte ens intressant eller roligt på något som helst plan.

Annonser

2 responses to “När politiker utsöndrar avföring i ett blåfärgat skåp…

 1. Perfekt! Där satt den. Tyvärr är det sanning och inte en dålig vits!
  Jag har också funderat på vad det är som gör att människor är mer intresserade av vad som sägs än av vad som faktiskt görs.

  • Harry, du har så rätt, det är tyvärr ingen dålig vits alls.
   Min teori till att människor är mer intresserade av vad som sägs är för att många själva tycker att det är mycket behagligare att snacka än att faktiskt göra. Ta t.ex. de personerna som anses vara mest framgångsrika i dagens samhälle, hur många av dessa får inte oförtjänt mycket uppmärksamhet, och för vad dessutom?

   Det är faktiskt extremt få människor som faktiskt själva gör något som är bra för sitt och andras väl. De flesta andra som blir framgångsrika har marknadsfört sig (vilket säkert några tycker är att göra något, trots att det i praktiken är att berätta för andra vad man påstår sig göra) på ett lyckat sätt, och det är det de får sitt erkännande för.

   Andra följer oskrivna lagar för att nå framgång. T.ex. har jag hört talas som riksdagsledamöter som sitter helt tysta i flera år, de debatterar inte ens, och enbart lyder det partiledningen säger. Dessa människor är alltså i Riksdagen för att föra folkets talan. Precis som många i befolkningen håller käften gör även dessa det och det sätter dem många gånger i ganska höga positioner som de givetvis inte sköter speciellt bra. Men, de får höga löner och lever bra på andras bekostnad.

   På samma sätt fungerar det även i många företag, åtminstone i Sverige (jag har inte andra referenser). Så länge det anses vara dåligt att ifrågasätta de som snackar skit och så länge de som sitter tysta godtar allt skitsnack, så kommer världen att se ut som den gör. Så vad är anledningen till allt detta?

   Människor generellt kan inte sätta sig själva i större sammanhang och se sin roll i det hela. Därför blir deras tänkande kortsiktigt och korkat. De är nämligen helt övertygade om att deras egna handlingar inte spelar någon roll, men om så är fallet så bör de givetvis genast avsluta sina liv, det vågar de inte. Skitsnackarna däremot anser att deras roll är mycket större än vad den faktiskt är och vill därför diktera villkoren in i minsta detalj och bestämma hur andra ska leva. Antagligen är orsaken till detta att de själva är så fulla av brister att de hellre fokuserar på hur andra i detalj lever sina liv istället för att först reda ut sina egna. Ett ypperligt exempel på detta är ju att ta en titt på våra Riksdagsledamöters betalningsanmärkningar, alkoholproblem, oförmåga att betala räkningar och följa lagar, direkta lögner och oförmåga att leva som de lär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s