Ekonomisk tragikomik

Jag började läsa en artikel på E24 idag. Det räckte med att jag läste några få meningar och så kom det roliga:

”Det är ett positivt klimat i Sverige just nu, med en stark tillväxt, och det har smittat av sig, säger Peter Bodin.”

Tillväxt är positivt, tydligen. Även i en värld med ständigt sinande resurser och ökande befolkning. Någon borde ta och börja meddela omvärlden vad som verkligen pågår. Att obildade människor är positiva inför en tillväxt som kommer att leda mänskligheten närmare fördärvet bör vara en stark varningsklocka och inte vara grund till artiklar där man nämner ”glädjeligor” (vad fan nu det är) och där man har fotografier på skrattande bankirer.

Det finns absolut ingenting att skratta åt annat än mänsklighetens dumhet.  Tim Jackson fick en artikel publicerad i Expressen nyligen och det han säger bör tas på största allvar. Tilläggas bör även att överbefolkningen är ett gigantiskt problem samt att det inte finns något egenvärde i att mängden människor ökar. Det som snarast bör göras är att få människor att sluta föröka sig i den takten de gör. Vi måste minska vårt antal med minst två tredjedelar och det illa kvickt. Därför blir det sorgligt när man läser artiklar som den på E24 eller den här debattartikeln skriven av Carl Bildt.

Bildt kan prata om att ”globaliseringen tar fart” bäst han vill men problemet kvarstår. I en värld där oljan blir ständigt dyrare  och mer svårtillgänglig kommer den s.k. globaliseringen snarare att tappa fart. Det finns ingenting som talar för att den kommer att öka med tanke på att all energi kommer att bli mycket dyrare.  ”Nya ekonomier” kommer inte att bli viktigare för oss utan snarare ekonomierna i våra grannländer som vi lättast kommer att kunna bedriva handel med eftersom vi, mig veterligen, fortfarande inte hittat en ersättning för oljan eller kommit på ett sätt att teleportera oss själva och råvaror.

Det är beklagligt att se att ens skattepengar går till att betala lönerna till den här typen av klåpare. Sanningen är den att man istället bör avveckla fler statliga myndigheter eftersom de faktiskt inte fyller någon som helst funktion annat än att sysselsätta medelmåttor med hittepåarbeten, på andra människors bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s