If gör det enkelt för arbetslösa

Om du är arbetslös, vill ha en dräglig inkomst, inte orkar utbilda dig vidare och kan svenska så har jag ett tips om hur just du kan få ett jobb.

Kontakta försäkringsbolaget If och sök arbetet som copywriter på deras marknadsavdelning. Om de köper tjänsten från ett annat bolag så rekommenderar jag att du tar reda på vilket det är och söker arbete där. Uppenbarligen har de ingen copywriter utan låter för tillfället en annan person -som uppenbarligen inte kan svenska – sköta jobbet tills de hittat rätt person för jobbet. Det kanske är just du?

Kanske är det helt enkelt dags att någon hjälper If?

Det som kan verka aningen uppseendeväckande är att det faktiskt är fler där som inte kan svenska. Till att börja med är det ju någon som har skrivit texten, därefter är det någon som skapat den grafiska utformningen, någon som antagligen har godkänt den och slutligen någon som tagit emot bannern och sett till att den hamnar synlig på Internet. Inte en enda av dessa personer verkar ha några som helst problem med t.ex. särskrivning.

Ett annat alternativ är ju givetvis att alla de andra har sett felet men inte velat säga till den som orsakade det eftersom den antingen är känslig och man inte vill såra den eller så är personen inkvoterad av ett eller annat skäl och det vore diskriminerande att påpeka felaktigheten. Om så är fallet tycker jag givetvis att man ska låta det vara, för alla måste ju kunna få jobba med det de vill, oavsett kompetens. Allt annat vore ju elitism eller diskriminering av något slag och så kan vi ju inte ha det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s