Meningslösa idrottsarenor

Bloggaren Flute har tidigare skrivit om den lustiga idén att bygga fler och större idrottsarenor i Stockholm. Tydligen finns det pengar att slänga bort på meningslösa prestigebyggen som politikerna antagligen ser som monument av sig själva, så att de på ålderns höst kan peka på en meningslös struktur och säga till sina barnbarn ”Den här byggdes under min tid.”.

Varför kallar jag dessa idrottsarenor meningslösa? Av den enkla anledningen att det i Sverige inte finns tillräckligt många idrottsintresserade betraktare för att arenor som dessa ska fyllas. Detta bekräftas av denna artikel i DN.

Det intressanta är att jag som musiker råkar känna till att det är svårt att hitta replokaler för musiker, speciellt sådana som ligger i närheten av stan. Några sådana byggen verkar dock inte vara på tapeten. Frågan är om våra politiker vill ha passiva eller aktiva medborgare i Sverige.  D.v.s vill de bygga arenor där många kan titta på vad några få gör, eller vill de ha platser där fler medborgare kan aktiveras och vara kreativa? Det lutar åt det första alternativet.

Själv röstar jag på det senare. Alltså hade det varit bättre att satsa pengarna på att t.ex. bygga idrottshallar och replokaler, för det är just sådana platser som kan locka ungdomar till sig och leda dem till mer konstruktiv verksamhet, istället för att hänga ute på måfå, supandes och knarkandes. Eller varför inte satsa pengarna på att bygga ut och förbättra cykelvägarna i stan? Då hade man ju åtminstone kunnat rädda människor från olyckor, d.v.s. från en för tidig död eller handikapp. Men nej, det är ju inte lika ”sexigt”.

Det är synd att våra politiker främst tänker på sig själva och inte på medborgarna de ska representera. Jag har sagt det förr, men det tål alltid att upprepas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s