Falkvinge (pp) manar till demonstration

Ny info om ACTA-lagen har kommit ut. Läs mer här. Som sagt, det här med demokrati och rättssäkerhet börjar bli mer och mer tomma begrepp. Majoriteten av våra kära politiker – ja de där  som tydligen finns till för att representera oss – verkar, av en slump, mer intresserade av att dansa efter företagens pipor än efter sina väljares. Hör och häpna…

Annonser

2 responses to “Falkvinge (pp) manar till demonstration

 1. Kanske naagon kommer uppfinna naagot finurligt vis att fildela som inte kan upptaeckas eller bevisas?
  …allt under dunder-kryptering saa naer polisen bryter sig in finns inget att haemta. nu aer ju inte jag dator expert, men jag tror det gaar. De driver ju fram denna utveckling, helt klart.

  • Problemet i det här fallet är att de alltid får det till att ”fildelare” är några som storskaligt ägnar sig åt någon brottslighet. Men i realiteten anses man av dessa personer vara en grov brottsling om man laddar ner en skiva en gång och kanske inte ens lyssnar på den för att den visar sig vara dålig. Och det mest intressanta är att du inte behöver göra det själv.

   Låt säga att du har en fest hemma, många har datorn som mediacenter numera, och någon av dina gäster laddar ner en enda låt i ett ögonblick som datorn är obevakad. Det skulle räcka för att du får din internettillgång blockerad av din leverantör, eftersom de ju inte ens behöver bevisa att du begått ett brott. Alltså är problemet med Acta-lagen att du varken behöver vara kriminell eller ens ha polisen som bryter sig in, de straffar dig ändå. Detta kan bli ganska jobbigt om man t.ex. är enskild företagare. Därför är din fråga om kryptering oväsentlig, egentligen. Sedan är det så, vad jag har förstått, att de krypteringar som finns idag är jobbiga nog att knäcka och kan ta åratal innan man gör det. Det bör räcka ganska gott som skydd.

   Men frågan är intressant eftersom den visar problemet med dessa lagar, inte för att de ”riktiga” fildelarna med som sitter med TB med material som de delar ut riskerar att åka fast, utan för att vem som helst kan anses vara fildelare.

   Ett annat exempel är om någon skulle misstänka mig för fildelning. Jag och flera musicerande vänner skickar ju vår egen musik till varandra, musik som vi själva äger upphovsrätten till. Trots det skulle vi av internetleverantören kunna misstänkas för olaglig fildelning och i rädsla för ekonomiska påföljder för egen del så kan de helt enkelt stänga av oss trots att vi inte gjort något brottsligt överhuvudtaget. Inte okej, menar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s