Det blir sällan mer motbjudande än så här

Såg detta filmklipp idag och blev givetvis väldigt illa berörd. Kommentarer är egentligen överflödiga.

8 responses to “Det blir sällan mer motbjudande än så här

 1. Ja, tydligen ligger det i vissa människors matkultur att äta levande djur eller att dra av skinnet på dem medan de lever som en del av njutningen. Eller att handla med länder som Iran. Förövrigt undrar jag när du drar igång kommenteringsfunktionen igen på din blogg? Även om folks kommentarer är värdelösa så ser man vad de tycker eller hur de resonerar.

 2. Gå in på YouTube och sök på ”live fish” om ni önskar se fler osmakliga filmer.

  Själv minns jag hur min fiskande farfar hade levande ål i badkaret som han skar upp i bitar och stekte medan de ännu rörde på sig.

 3. Lever den verkligen? Fiskar kan rycka rätt länge efter att de kilat vidare. Har svårt att tro att någonting kan leva om hela dess kropp har friterats i 200-gradig olja.

  Kräftor kokas btw levande.

 4. ja, precis. Hönor utan huvud springer omkring och nyhängda människor sparkar. Det finns dock ett klipp där det äts hela levande bläckfiskar där det är ställt utom allt tvivel att de är ”helt levande” när de äts. Kan dock inte se något större problem med det än med ostron eller vanligt fiske. Ingen tror väl att någon står och klubbar varje torsk bakom huvudet?

  • Jag tror snarare att man reagerar över det perversa att någon faktiskt vill att fisken ska rycka eller vara levande när den ska ätas.
   Äter heller inte ostron, för den delen.

 5. Alltid när det handlar om djurplågeri (eller andra hemskheter för den delen) börjar folk ifrågasätta och kommentera ”men tänk på hur vi behandlar våra djur”. Att ”vi i västvärlden” också plågar våra djur gör det inte mer ok!

  Undrar också när Nima ska sätta på komentarsfunktionen. =) Är en relativt ny läsare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s