Konsten att inte göra – exempel

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg här på bloggen om något som förhoppningsvis kommer att bli en samling av förslag – en handbok – för människor som är idioter på hur de ska bete sig för att framstå som mindre idioter. Jag gav t.o.m. ett exempel på hur ett idiotiskt beteende kan drabba andra, och inte kunde jag ana att mitt exempel redan vida överträffats av något som drabbat en person jag har känt.

Till min stora sorg fick jag idag reda på att en gammal bekant som jag inte haft kontakt med på några år dödats av ett par just sådana människor. Händelsen är väl beskriven på bloggen Fria Nyheter.

Som det tydligt framgår så har alltså personerna Hadi Nosratlu och Ulrik Unenge i samspel orsakat en annan människas död. Trots att Ulrik Unenge inte kan anklagas för brottet så har han tillsammans med Hadi Nosratlu orsakat allmän skadegörelse och betett sig aggressivt mot förbipasserande kvinnor.

Ironiskt nog driver dessa personer ett bolag som hetter Killnoise AB men tyvärr verkar det vara så att deras ”eskapader” inte enbart resulterat i att oljud dödas, utan även andra människor.

Nu kan man tycka att jag är orättvis som hänger ut dessa människor ännu en gång för ett brott som en av dem redan har blivit dömd för. Jag ska nu förklara varför jag gör detta:

1. Det är ett utmärkt exempel på det jag försökte återge i texten Konsten att inte göra. Hade dessa människor låtit bli att dricka eller knuffa varandra på andra människor – vilket är ett oerhört idiotiskt beteende, speciellt av människor i deras ålder – så hade hon varit i livet idag. Men hon dog för att Hadi Nosratlu och Ulrik Unenge uppenbarligen fann det lustigt att bete sig som kompletta idioter.

2. Om Hadu Nosratlu hade uppvisat tydlig ånger för det han hade gjort så hade jag nästan kunnat ha överseende och inte skriva hans namn här igen. Men med tanke på att det av texten på Fria nyheter och vittnesmålen tydligt framgår att han lämnat falska uppgifter, så har jag ingen som helst anledning att se varför detta inte ska förfölja honom resten av hans liv. Är jag orättvis? Säg det till hennes familj som får leva utan henne resten av deras liv, p.g.a. att två fyllskallar, två avskyvärda äckel, helt utan att tänka sig för bringar en annan människa om livet OCH sedan vill fly undan sitt ansvar.

3. Jag har själv nästan blivit dödad av berusade galningar som tyckte att det var en bra idé att misshandla en person som inte gjort dem något överhuvudtaget. På samma sätt gick hon på en gata i Lund, för att plötsligt knuffas ut framför en buss och fick skallen krossad av ett bussdäck. Det är brutalt och det är vidrigt.

4. Min vän Nima har nyligen skrivit på sin blogg om en muslimsk man som stämt ett företag på 180 000 kr eftersom de inte låtit honom få en praktikplats efter att han vägrat skaka hand med den kvinnliga VD:n på företaget som skulle erbjuda honom praktikplatsen. Ställ den summan mot ersättningen som Hadi Nosratlu dömdes att betala till offrets familj. Han betalade inte ens alla rättegångskostnader själv utan staten, d.v.s. vi skattebetalare, får bekosta konsekvenserna av hans fylleri och orsakande till en annan människas död.

Är detta verkligen rimligt? Samtidigt är han nu anlitad som ”controller” av Hennes & Mauritz och bolaget där han är delägare säljer sina produkter till ICA, Åhléns, 7-eleven, Pressbyrån, Musikbörsen och Designtorget.  Alla dessa (kanske inte Designtorget) är stora kedjor inom sina områden så jag antar att deras försljning bringar in en del inkomst. Fast vid en närmare titt visar det sig att de endast omsätter ca en miljon kr per år, vilket måste anses vara ganska dåligt. Vi får ändå utgå ifrån att Hadi Nosratlu har en dräglig inkomst men trots detta så betalar alltså staten Hadi Nosratlus rättegångskostnader för att han direkt, och med bruk av våld, orsakat en annan människas död samt försökte fly från konsekvenserna av detta. Ulrik Unenge försökte även han fly, och han är ännu större delägare i bolaget. Hade jag varit inköpsansvarig hos deras återförsäljare hade jag genast avbrutit allt samarbete. Och Hadi, ja han orsakade en annan människas död ganska direkt, och döms inte ens till fängelse. Offret däremot, hon är död och hennes familj sörjer antagligen fortfarande.

5. Detta är kanske vad som gör mig mest förbannad och gör att jag önskar att de som kommit fram till dessa slutsatser själva drabbas av något liknande. På Fria nyheters sida står att läsa:

”Brottet är inte av sådan art att fängelse måsta väljas som påföljd. Inte heller av andra skäl finns det anledning att döma till fängelse, skriver tingsrätten.”

De menar alltså att det inte finns en risk att Hadi Nosratlu återigen kommer att bete sig aggressivt när han är berusad? Att det inte finns en risk att han återigen utsätter andra för fysiskt våld? Hur kommer de fram till detta när det samtidigt står att de kastat saker på förbipasserande från ett fönster tidigare under samma dag? Uppenbarligen lider ju Hadi Nosratlu och Ulrik Unenge av någon form av allvarlig störning som gör att de inte kan kontakta människor på ett trevligt sätt.

Enligt Fria nyheter säger åklagaren Anders Lethin att han inte ser lika allvarligt på händelsen eftersom det var ”mycket fylla inblandat som har påverkat deras omdömen”. Då hoppas jag att Anders Lethin är lika förstående om han själv drabbas av något liknande och dessa personer som utsätter honom och hans familj är berusade. Uppenbarligen får man göra vad som helst så länge man är full. För det är ju inte så att man själv är ansvarig för hur mycket man dricker och hur man sedan beter sig?! Det är höjden av fräckhet! Hur kan man säga något så sjukt? Menar han på fullaste allvar att man kan döda människor på fyllan och att det då inte är så farligt bara för att man var full?! Hon fick skallen krossad p.g.a. att en KOMPLETT IDIOT inte klarar av att styra sitt drickande och därefter inte sina ociviliserade impulser. Mig veterligen vad det INGEN som tvingade Hadi Nosratlu att dricka, och inte heller var det någon som tvingade honom och Ulrik Unenge att knuffa varandra på andra människor, ändå gjorde de detta. Offret hade däremot inget val, hon gick på trottaren, som man gör på en trottoar, och fick i nästa stund sin skalle krossad av ett bussdäck.

Anlednigen till hennes död är två:

1. Hadi Nosratlus och Ulrik Unenges respektlösa och aggressiva beteende mot andra människor och deras egendom.

2. Att människor åker buss. Hade de cyklat hade hon antagligen klarat sig mycket bättre.

Detta är priset för att leva ett ”bekvämt” liv där man kan bete sig lite hur som helst. Det är alltid någon som får betala för massans bottenlösa dumhet.  Tyvärr är det alldeles för ofta människor som inte har med saken att göra som får betala.

Vila i frid E…

Annonser

6 responses to “Konsten att inte göra – exempel

 1. Beklagar sorgen 😦

  • Tack Adi. Jag och hon hade inte haft kontakt på länge, men det gjorde mig ledsen att få reda på detta givetvis. Kan inte ens föreställa mig hur det känns för hennes föräldrar.

 2. Har liknande erfarenheter när forna vänner plötsligt tas ifrån oss http://nowherecatacomb.wordpress.com/2009/12/05/det-kommer-over-mig-ibland/

  Mycket tankar som går genom huvudet, i ditt fall är det ju värre dock, pga dess bestialiska omständigheter.

 3. Stefan Axelsson

  De mördande personerna har haft denna attityd länge! Såg det själv i Jönköping där de studerade och ofta betedde sig på just exakt detta vis när de var fulla. Ingen nyhet snarare ett patetiskt men solklart mönster. Mår dåligt av att ens veta vilka dessa personer är!!!

 4. Irene Tjärning

  Det har gått drygt fyra år men vi sörjer fortfarande. Ibland kommer det över mig helt plötsligt och just nu sitter jag på jobbet och gogglar på ”idiotens” namn. Hittade denna sidan och börjar gråta för att du skriver så bra och var hennes vän, eller kände henne iallafall. / Mamma till E

  • Irene, jag tänker också på detta fortfarande. Blev väldigt ledsen och illa berörd när jag fick reda på det och hur det hela inträffade. Det är så orättvist och onödigt att sådana motbjudande varelser ska kunna bringa en fin människa om livet, dessutom utan några konsekvenser. Det är därför jag har skrivit det jag gjort, så att det ska finnas kvar för andra att se hur vidriga dessa människor är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s