Kurdisk flicka mördad av turkisk militär men media är tysta

För några dagar sedan dödades den 13-åriga kurdiska (vissa säger att hon var 14 men det spelar egentligen ingen roll i sammanhanget) flickan Ceylan Önkol av turkisk militär medan hon vallade får. Det hävdas att hon har skjutits (sprängts) med någon form av granat.  Orsaken kan man ju endast spekulera över. Den turkiska militären hävdar att hon dog av en mina utplacerad av PKK.

Vid det här laget vet nog en hel del att den turkiska militären inte alltid är så trevlig mot den kurdiska befolkningen, så det är inte det vi ska diskutera. Det intressanta är hur den turkiske premiärministern reagerade när han talade om Gaza med Israels president.

Notera att ordet barn används i hans argumentation för att styrka det vidriga i det Israel gör. Titta sedan på denna film:

Jag har svårt att se hur en 13-årig flicka som vallar får kan utgöra ett hot mot någon, speciellt inte militärer, men det kanske är jag som är konstig. När Israel besköt Gaza dog tyvärr många oskyldiga. Däremot kan man fråga sig varför Hamas skjuter raketer mot Israel när de vet att Gaza är tätbefolkat och att vilket militärt gensvar som helst från Israel kommer att skapa civila offer. Kanske sköt denna flicka rakter mot soldaterna?

Israel har anklagats för att provocera fram situationen genom att ha gränsen mot Gaza stängd och att människorna där därför lider. Ingen tycks dock bli upprörd över att Egypten inte hjälper Gazaborna, trots att Gaza en gång i tiden tillhörde just Egypten, d.v.s. innan de tillsammans med andra länder attackerade Israel samtidigt. Det är ju nämligen så att Gaza gränsar mot Egypten också.

Det som dock är mest intressant är att inte en enda svensk tidning skriver om detta som hänt i Turkiet. Det inträffade är relevanta nyheter, vare sig hon trampade på en mina eller blev mördad av turkiska soldater. Kanske är det för att man vill att Turkiet (ett NATO-land) ska bli en del av EU? Man kan ju alltid spekulera.

Däremot är en sak ganska säker: NATO kommer inte att bomba sönder Turkiet som man bombade Serbien när det gällde Kosovo. I Kosovo mördades hundratusentals albaner av serbisk milis – enligt media i Sverige – men endast 2788 av liken är hittade, varav de flesta anses ha blivit dödade efter att bombningarna började. Lustigt nog var ca hälften av de dödade serber som dödats av KLA.

Förvanskar jag detta för att jag – som många vansinnigt hävdar – är en serbnationalist? Tydligen får man inte ha åsikter i denna fråga om man är serb, d.v.s. om man inte ber om ursäkt för saker som andra serber påstås ha gjort men som i många av fallen inte ens verkar vara sanna. Låt oss därför se vad en tysk f.d. militär som råkade arbeta som övervakare i Kosovo för EU:s räkning tyckte.

Först på sidan hittar ni vittnesmålet av en makedonsk hjälparbetare, även det mycket intressant, därefter följer Dietmar Hartwigs vittnesmål:

http://www.slobodan-milosevic.org/documents/trial/2005-03-02.html

Fortsättning:

http://www.slobodan-milosevic.org/documents/trial/2005-03-08.html

Hela rättegången:

http://www.slobodan-milosevic.org/documents/trial/

Som vi kan se här så är reglerna inte lika för alla. USA har dödat nästan 100 000 irakier nu, på falska anklagelser. Men varken Bush eller Clinton lär någonsin stå åtalade för brott mot mänskligheten, tyvärr.

Tillägg: Även Nima skriver lite om detta.

Annonser

8 responses to “Kurdisk flicka mördad av turkisk militär men media är tysta

 1. Pingback: Raket i glashus « Nordic Dervish

 2. Håller med dig! Tyvärr är inte alla lika för internationella lagen. Det går även trender i mediasverige, om 20 år är säkert palestinierna hatobjekt och kommer utmålas som onskan själva.

  • Inte helt omöjligt, men med tanke på hur länge Sverige har varit anti-Israel så kanske det är mer sannolikt att det kommer förbli så. Samtidigt ska man inte glömma att det bor en hel del troende muslimer i Sverige nu. Om dessa inte integreras på ett lämpligt sätt kan det uppstå större klyftor – än vad de redan är – i samhället som i sin tur kan påverka åsikterna även i Israel/Palestina-frågan. Detta så klart p.g.a. att många har lätt till att generalisera.

 3. vad spelar det för roll kurder dödar sina egna döttrar, varför är kurder å tysta dårå?

  • Påstår du att kurder generellt dödar sina döttrar?
   Enligt ditt resonemang innebär detta att det inte finns några kurdiska kvinnor eftersom de alla är någons döttrar.

   Varför bemödar du dig att skriva en så ogenomtänkt kommentar? Varför slösar du din egen och andras tid på dumheter?
   Tänk om.

 4. Mår du bra Juggen, Turkiet är med i Nato!

 5. Tragiskt , men flickan verkar ha bar underkropp , åtminstone till knäna. Tycker mig också skymta bruna underkläder av tights typ.

  Tragiskt men hade det stämt så hade de turkiska (läs kurdiska) tidningarna och politikerna använt denna händelse som argument.

  Och detta har inte skett. Läser dagligen nyheter från 4 språk.

  • Vad försöker du säga? Ditt språk är otydligt. Menar du att det inte har inträffat eftersom just du inte har läst om det i någon tidning? I sådana fall har du en mycket märklig logik. Själv fick jag reda på det av en turkisk vän (ej kurd) som hänvisade till en artikel i en turkisk tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s