Gammelmedias okunskap och motorfetischism

På DN:s hemsida hittar man länkar till alltommotor.se. Av någon anledning finns inte länkar till något som heter alltomcyklar.se, trots att DN och alla andra tidningar som har bilagor dedikerade till motordrivna fordon gärna då och då skriver om hur viktigt det är att värna om miljön.

Lustigt nog gör de inte så mycket åt saken. Idag däremot ledde en länk till alltommoter.se till en notis om en cykel. Varför? Jo, för att cykeln (oftast är det ju ramen) ska tillverkas BMW. Och? Om jag köper en cykel kommer jag att föredra att köpa en som är byggd av cykeltillverkare, precis som bilister antagligen aldrig skulle köpa en bil byggd av en cykeltillverkare.

Så till det ”lustiga”: Notera hur artikelförfattaren ställer sig frågan om Cross Country kanske är en vink till Volvo. Läs sedan detta.

Det var på tok för ansträngande för artikelförfattaren att söka på orden ”cross country cycling”.

Att kalla en cykel för en cross country-cykel eller XC-cykel gör man för att visa vilken terräng (typ av cykling) cykeln är bäst lämpad för. Det finns AM (all mountain), DH (down hill) free ride och dirt, för att nämna några. Landsvägscykel är en sådan beteckning på typ av cykel. M.a.o. är det inte en vink till Volvo.

Att sammankoppla namnet med Volvo är ungefär lika begåvat som att tro att bilen Chrysler Voyager har något med rymdsonder eller Mike Oldfield-skivor att göra, och inte ordets innebörd i sig,

Tack gammelmedia, för ert bidrag till allmänbildningen.

Ett svar till “Gammelmedias okunskap och motorfetischism

  1. Ping: All denna bilhysteri « Juggen reflekterar över intryck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s