Därför erkänner Sverige Kosovo, enligt Carl Bildt

Jag läste Carl Bildts förklaring i SVD idag. Jag orkar inte såga sönder hans förklaring i minsta beståndsdel eftersom jag anser mig ha skrivit tillräckligt mycket om det och lagt fram tillräckliga argument som talar emot denna självständighetsförklaring. 

Däremot måste jag uttrycka min avsky över följande: han nämner ingenstans att NATO:s attack mot Serbien och ockupation av Kosovo är olaglig enligt FN:s stadgar samt att incidenten i Racak var provocerad av KLA (som fram till NATO:s bombningar stod för högst antal mord i regionen på både serber och albaner) och att den stora humanitära krisen uppstod först efter att NATO valde att bomba Serbien, baserat på lögner om etnisk rensning utförd av serbisk militär i området och om mer än hundratusen mördade människor (som aldrig har kunnat styrkas av någon oberoende organisation). Att det dessutom har spridits så mycket lögner om hela incidenten i media som därefter aldrig har tagits tillbaka av lögnarna är en skam för hela västvärlden. 

En del av den skammen tar nu Sverige offentligt på sig genom att acceptera och ge sitt stöd åt detta brott.  

Bildt skriver: ”Men historien går inte att vrida baklänges, och vi hade hamnat i en situation där varje annan lösning skulle ha inneburit än större utmaningar.” 

Att serber har trakasserats och mördats i Kosovo de senaste åren vilket har lett till att mer än 200 000 serber flytt från Kosovo (medan KFOR och NATO ser på) och nu bor i flyktingläger i Serbien verkar han inte se som ett problem. Inte heller det faktum att serber och andra folk har flyttat från området de senaste 30-40 åren p.g.a. trakasserier av en del av den albanska befolkningen. Det var dessa trakasserier som möjliggjorde för Milosevic att ens komma till makten.(för detaljer hänvisar jag till tidigare inlägg samt till denna blogg där jag har kommenterat en del) 

Jag antar att Bildt inte ser det som en utmaning för dessa människor att skapa sig ett drägligt liv, eller för de få minoriteterna som fortfarande lever kvar i Kosovo att göra det. Det viktigaste, tydligen, är att det inte innebär en stor utmaning för honom och hans politikervänner som skapade situationen i första hand. 

Det enda Bildt ger prov på är en typisk feghet som alla NATO:s nickedockor gör. Det de i praktiken har gjort är att de har skapat en av de mest etniskt rensade staterna i världshistorien med en regering som enligt många källor kan kopplas till grov kriminell aktivitet. Återigen, grattis till bedriften Calle!

Detta är alltså Calle B:s version. Min förklaring är mycket enklare:Orsaken till att Kosovo har erkänts som självständigt är eftersom Sveriges politiker är för fega att trotsa USA:s imperialism och låter dem härmed ännu en gång skapa ännu mer splittring i territorium där USA/NATO vill expandera. Söndra och härska, är deras motto. 

2 responses to “Därför erkänner Sverige Kosovo, enligt Carl Bildt

  1. Bojana Stanisic

    Tack för förklaringen!
    Jag undrade över anledningen, nu har jag förstått lite iaf. Trodde att det var för att USA hade sagt ”hoppa”. Sverige brukar oftast göra som storebror gör.

  2. Pingback: Nyhetsrapportering enligt Aftonbladet « Juggen reflekterar över intryck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s